17. feb. 2013

Mørke dager (Darkside) av Belinda Bauer


Kriminalromanen Mørke dager (Darkside) av Belinda Bauer ble utgitt i 2011 og utgitt på norsk av forlaget Cappelen Damm i 2012. Den er på 345 sider og jeg lånte den av biblioteket og leste den ferdig i dag.


Handlingen utspiller seg i Shipcott i Exmoor, samme sted som romanen Bauer ga ut i 2010 som jeg har skrevet om i innlegget Blacklands av Belinda Bauer.
Jonas Holly bor sammen med kona Lucy i Rose Cottage som er hans barndomshjem. Foreldrene hans ble drept i en bilulykke. Han har valgt bort en videre karriere i politiet etter at Lucy har fått MS. Han er 31 år og landsbykonstabel og lite skjer i tjenesten. Helt frem til Margareth Priddy blir funnet drept i sitt eget hjem. Kvalt med en pute.

Drapet medfører at etterforskere fra Taunton blir tilkalt. Og deriblant den usympatiske og alkoholiserte førstebetjent Marvell som liker å gjøre livet surt for alle rundt seg. Og nå blir Jonas hans «hakkekylling». Jonas blir utelukket fra etterforskningen. Etter hvert blir han ydmyket ved at Marvell setter han til å stå ved vakt ved den dreptes bolig.
Etter hvert forstår Jonas at det er flere som ønsker å ydmyke han. Under vindusviskeren finner Jonas en løpeseddel der det står; Hva slags politimann er du?

Det går trådt med etterforskningen. Og så skjer et nytt drap. Moren til barndomsvennen Danny blir funnet druknet.

Boken er spennende.  Og jeg kan samstemme i det som står på bokens forside

«Sannsynligvis den mest sjokkerende slutten du kommer til å lese i år.»

3 kommentarer:

  1. God omtale. Den siste setningen gjorde at eg fekk veldig lyst til å lese denne boka. Tusen takk for tips!

    SvarSlett
  2. flott omtale :) eg tenkte å lese "blacklands" først, og så denne :) virker som kjempespennende bøker !

    SvarSlett