12. feb. 2013

Boken på vent :Mørke dager av Belinda Bauer


Februar er en seig måned. Det positive er at i dag er det Boken på vent på  Beathesbokhylle. Trykk på bildet og du kommer til Beathes blogg der du kan lese Beathes og flere andre innlegg om bøker som venter på å bli lest. Bli med, du også!

Hadde tenkt å skrive at Vi, de druknede av Carsten Jensen var min bok på vent. Men den er på nesten 700 sider og med liten skrift. Og så husker jeg at den som har lest den her i huset ikke ga den «applaus». Så det blir nok en stund til at jeg leser den tenker jeg. For nå har jeg mange spennende «bok-prosjekt på gang.  Som jeg gleder meg til å lese. Og den som jeg skal lese etter at jeg er ferdig med Morgen i Jenin, er Mørke dager (Darkside) av Belinda Bauer.

Jeg leste debutromanen Blacklands ferdig i går og skrev om den i innlegget Blacklands av Belinda Bauer.

På omslaget til Mørke dager står det «Sannsynligvis den mest sjokkerende slutten du kommer til å lese i år."

Forlaget Cappelen Damm skriver om boken:

«En ny, stor kriminalroman fra forfatteren av Blacklands.

Det er midtvinter i Shipcott, et gjennomsiktig samfunn der alle kjenner alle og der ingenting går upåaktet hen. Når en eldre kvinne blir funnet drept i sin egen seng, blir den lokale politimannen Jonas Holly satt på prøve. Hvordan har noen greid å komme seg inn og ta livet av kvinnen, uten å etterlate seg et eneste spor?

Jonas blir satt på sidelinjen når den brautende inspektøren Marvel overtar saken. Det kan dermed se ut som om hans første drapssak er over før den har begynt. Men saken er slett ikke over for Jonas. Noen håner ham og mener han er skyldig i det som har hendt - og følger med på hvert skritt han tar.

Anmelderne fremhever Belinda Bauer som den nye Minette Walters.»


14 kommentarer:

 1. Belinda Bauer er en forfatter som jeg skal få med meg og den første boken er bestilt og på vei til meg. Denne boken må jeg også ha etter hvert. Ser også frem til Morgen i Jenin som jeg har hatt altfor lenge liggende. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme, Morgen i Jenin er en fin bok og det samme var Blacklands selv om tema er dystert.

   Slett
 2. Har ikkje høyrt om denne forfattaren, men har lest ein del Minette Walters. - Så eg noterer meg denne. Bra tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har 4 bøker av Walters i bokhylla og de var rimelig skumle.

   Slett
 3. Svar
  1. Bare hyggelig. Hun har en spennende vinkling ift til andre krimromaner.

   Slett
 4. Minette Walters leste jeg et par bøker av for lenge siden og de likte jeg godt. Så hvis dette er i samme gate, må jeg jo sjekke det ut...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lenge siden jeg leste bøkene til Walters. Den jeg husker best, en Olive tok en øks.Spesielt etter at den ble filmatisert.

   Slett
 5. Min bok på vent er Jørn Lier Horst Den eneste ene. Jeg har nå lest de første og står på vent på biblioteket på denne her, og så blir det nattmannen etterpå. Jeg er nettopp ferdig med Karin Fossums Djevelen holder lyset. Men jeg tror faktisk at jeg slutter å lese hennes bøker, hun skriver så mye om "syke sinn" og det liker jeg ikke.....synes det er litt ekkelt å lese på senga om kvelden. På nattbordet nå ligger Cecilia Samartins Dona Maria. Jeg kjenner ikke disse bøkene som du har omtalt her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er litt pyse hva angår krim. Jeg ble ikke så redd av Blacklands; selv om den var spennende; spesielt på slutten. Den eneste jeg har lest av Samartin er Drømmehjerte. Jørn Lier Horst har jeg hørt om, men ikke lest noen av.

   Slett
  2. Da har du mye godt til gode hvis du bare har lest Drømmehjerte!! Jeg har lest alle hun har skrevet. Jeg er litt pysete jeg også, derfor er det slutt med Karin Fossum.

   Slett
 6. Vi, de druknede har jeg også mange ganger tenkt jeg burde ha lest, men jeg holder meg litt unna den pga sideantallet og den troa at den er litt tungskodd å komme igjennom. Bauer skjønner jeg må bestifte nærmere bekjentskap med snart:)Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja, De druknede virker seig. Måtte gå over til noe med mer humor før jeg går tilbake til Bauer; nå har det vært lite av det i de siste bøkene jeg har lest. Men i Ragnar Hovlands Ei vinterreise er det mye å humre av.

   Slett
 7. Mørke dager er en fin krim. Jeg leste begge bøkene til Berlinda Bauer i et jafs og håper det blir oversatt mer! :-)

  SvarSlett