1. feb. 2013

Huset av støv og drømmer (The house of dust and dreams) av Brenda Reid


Romanen Huset av støv og drømmer er skrevet av Brenda Reid. Jeg fikk boken i julepresang i 2011 og jeg leste den i 2012. Brenda Reid har bl a arbeidet i BBC som manuskriptforfatter.

Handlingen starter sommeren 1936 på Kreta, og boken har to fortellerstemmer. Den ene er Heavenly som kommer til Kreta med sin ektefelle Hugh. Hugh er britisk diplomat stasjonert i Athen og blir sendt til Kreta for å løse et problem. Og de bor i Hughs families gamle falleferdige hus. Heavenly forelsker seg i stedet og blir igjen i huset når Hugh reiser tilbake til Athen. Her starter hun med oppussing av huset og møter den kjekke håndverkeren Kristos og de utvikler et kjærlighetsforhold.
Den andre fortellerstemmen er Anthi som er gift med tyrannen Manolis og sammen har de to døtre Voula og Despina.
Til tross for at de lever to svært ulike liv, utvikler Heavenly og Anthi et nært vennskap. Vi blir kjent med Anthis familie og med landsbyens innbyggere. 2 verdenskrig nærmer seg og det får dramatiske konsekvenser for landsbyens innbyggere og Heavenly. Vi får også lese om Heavenlys liv før hun kom til Kreta, bl a hvordan hun hadde problemer med å tilpasse seg det intetsigende liver som ektefellen til en diplomat.
Boken er utgitt i 2010 og på norsk på Concord Forlag og er på 277 sider. Ingen «ovasjoner» , terningkast og lignende på omslaget. Dette tilsier vel at ekspertene mener at denne ikke holder litterært sett. Men for meg en helt grei bok å lese.

2 kommentarer:

  1. Kjekt å vite hva man ikke trenger å prioritere.:)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke sant. Alle kan ikke ha god kvalitet. Men den var helt grei å lese.

    SvarSlett