3. feb. 2013

Hotellet på hjørnet av bitter og søt (The hotel on the corner of Bitter & Sweet) av Jamie Ford


Romanen Hotellet på hjørnet av bitter og søt er skrevet av Jamie Ford og var hans debutroman. Den ble utgitt på norsk i 2010 på Pantagruel forlag og er på 286 sider. Fant den på biblioteket høsten 2012 og leste den i løpet av kort tid. En fin leseopplevelse.

Den beskriver virkelige hendelser under 2. verdenskrig i USA; internering av amerikanske japanere etter Pearl Harbor. To 12 åringer, en gutt (Henry) med kinesisk avstamming og en jente (Keiko) med japansk avstamming, blir adskilt under interneringen. Vil du vite mer om innholdet kan du lese omtalen på Bokkilden

Samtidig som boken beskriver dramatiske hendelser for Henry og Keiko, er det en fortelling om møte med den første kjærligheten. Den omhandler også den kinesiske familiekulturen på den tiden. En kan ikke unngå å bli berørt; et lite utdrag som gikk inn i hjertet mitt;

"Når du spiller denne platen; håper jeg du vil tenke på det gode, ikke det onde. På det som var, ikke det som aldri skulle bli. På den tiden vi var sammen, ikke på den tiden vi var fra hverandre. Mest av alt håper jeg du tenker på meg. "

Litt av bokens handling foregår i New York og Waverly Place nevnes. Og da tenkte jeg, det var vi jo der vi var i USA i sommer. Riktig når jeg ser på bildene.  Etter at vi hadde installert oss på hotellet Sheraton Tribeca New York Hotel som ligger i Canal Street mellom Little Italy og Chinatown, og ikke så langt fra SOHO, tok hele reisefølget Metro’n til 23. gate, og derfra gikk vi tilbake til hotellet. Og da passerte vi Greenwich Village der vi finner Waverly Pl, Washington Pl og Washington Sq. Park. Deilig og varmt var det og regnet som kom betydde ingenting.

8 kommentarer:

 1. Denne har jeg stående i bokhylla. gleder meg til å lese den

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper den faller i smak. Helt tilfeldig at jeg leste den.

   Slett
 2. Akkurat som Lene har jeg boken stående her på vent :) Fine bilder, Tone.

  SvarSlett
 3. Takk for det. Bakhodet til han mannen skulle ikke vært der. Men så glemmer jeg han ikke, det var en hyggelig kar å reise på tur sammen med.

  SvarSlett
 4. "Hotellet på hjørnet av bitter og søt" har jeg fått med meg skal være bra, men har ikke sjekket den nærmere ut ennå. Fint at du delte din leseropplevelse av den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du liker den. En fin og lavmælt historie.

   Slett
  2. Fin og lavmælt er adjektiver jeg kan like, så boken er notert på skal-lese-listen.

   Slett
  3. Til tross for dramtiske begivenheter er den det synes jeg. Miljøet den beskriver er også ukjent for meg.

   Slett