5. feb. 2013

Boken på vent . Stockholm Octavo av Karen Engelmann

På tirsdag er det en fin mulighet til å glemme snø, is og kulde og linke et innlegg til Beathes blogg Beathesbokhylle. Om en bok som ligger og venter på å bli lest. Eller som hos meg enkelte ganger, en bok som jeg har lest for mange år siden og som jeg har planer om å lese på ny. Og i tillegg er det en mulighet til å lese Beathes og andre blogginnlegg om bøker på vent. Trykk på bildet og du kommer til Beathes blogg der du finner innleggene.

I dag er det en helt ny bok som ligger på vent hos meg. Stockholm Octavo av Karen Engelmann utgitt i 2012.

Ønsket meg den i julepresang og det fikk jeg. Den ble utgitt i 2012. Og hvor ble jeg tipset om boken? Jo, et innlegg hos en annen bokblogger. Men jeg husker ikke hvem. For boken og linken til innlegget ble slettet fra min "tipsliste"da jeg fikk boken. Dumt. Det må jeg ikke gjøre igjen.

Uansett, her er omtalen som jeg finner på Bokklubben:

«Hvem er dine åtte? Octavoen: En teori fra den eldgamle kunsten å spå i kort, hvor åtte kort representerer de åtte peronene som avgjør utfallet til enhver viktig hendelse i et menneskes liv. Å finne disse åtte er å få kontroll på hvordan det vil gå - enten det dreier seg om et kjærlighetsforhold eller skjebnen til en hel nasjon. Stockholm, 1789: Mens revolusjonen brer seg gjennom Europas storbyer, leggen en Octavo som vil forandre historiens gang... hvis Emil Larsson kan finne sine åtte før tiden renner ut. Emil Larsson lever unkarslivet til det fulle, og er ofte å finne på en av byens eksklusive og mystiske spillsalonger. En kveld forteller Mrs. Sparrow, spillsalongens innehaver og spåkvinne, at hun har sett inn i Emils framtid. Mrs. Sparrow tilbyr seg å legge hans Octavo. Fascinert av Octavoens gåtefulle kort, begynner Emil å jakte på sine Åtte - de som sitter med nøkkelen til hans suksess og lykke. Men da Mrs. Sparrow vinner en mystisk vifte i et kortspill, blir Octavoens mørkere krefter avslørt. Det er ikke lenger bare et spill om Emil Larssons fremtid. Å samle hans Åtte er avjørende for å redde landet som er revet i stykker av opprør og kaos. Men hvem kan han stole på? Hvem er på hvilken side, og hvem er alliert med hvem? Karen Engelmanns fantastiske debutroman forteller om nådeløse rivaler, maktens grådighet og skjebnens magi. En historie som vil trollbinde deg fra første setning!»

6 kommentarer:

 1. denne har eg liggende ... so many books so little time altså ... den virker jo så ufattelig bra !

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør den. Enig med deg, tida rekker ikke til alt en vil lese.

   Slett
 2. Så fin bok.:) Spent på hva du synes.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det ikke blir lenge til. Men det er noen foran så.....

   Slett
 3. Denne har jeg også på vent,hadde planer om å lese den før jul men det ble ikke tid til den. Kanskje jeg skal plukke den frem snart? Er i hvert fall spent på hva du synes når du har lest den. Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Jeg er også spent....

   Slett