8. feb. 2013

Tre menn i en båt (Three Men in a Boat) av Jerome K. Jerome)


Den udødelige klassikeren av Jerome K. Jeromes fra 1889 Three men in a boat på 173 sider har aldri vært ute av produksjon siden den kom ut. Og på baksiden står det at noen vil hevde at det er verdens morsomste bok, og at forfatteren var en av verdens fremste humorister.

Hørte første gang om den da jeg så den engelske TV dokumentaren der britene Griff Rhys Jones og Rory McGrath, Dara O'Briain ville gjenoppleve den sagnomsuste seilturen. En litt annerledes tur, men veldig morsom å se på.

Jeg hadde med meg Tre menn i en båt  til Rhodos i høstferien 2012. Det var en «lykkepille» etter å ha lest Tove Nilsens bok om Tove og Goggen som jeg skriver om i innlegget Nede i himmelen av Tove Nilsen

Boken handler om tre erkebritiske menn, George, Harris og "jeg" som legger av gårde på båttur på Themsen for 100 år siden. Og med seg har de hunden Montemorency. Les her hva som ble skrevet om boken på Kragerø Bibliotek sin blogg i desember 2011
En liten smakebit fra da "jeg" har vært hos legen. Han tror han er syk; kanskje døden nær. Han er undersøkt, legen sier ikke så mye, men gir "jeg"en en resept som "jeg" folder sammen og legger i lommen uten å se på den. Apoteker leser resepten og sier at han kan ikke hjelpe. "Jeg" leser nå resepten som lyder slik:

1 biff

1/2 øl hver 6 time

En to timers fottur hver morgen

I seng 11 hver aften

Og la være å fylle hodet ditt med ting du ikke skjønner deg noe på

Kanskje norske leger burde skrive ut slike resepter? Eller boken Tre menn i en båt? Jeg tror boka vil vare i hundre år til.

Noen bilder fra Rhodos (Kolymbia) Litt andre omgivelser enn det "gutta på tur" hadde på sin tur. Men når sant skal sies, så hadde jeg heller reist til London enn på solferie forrige høst. Men det er ikke alltid jeg blir hørt. Akkurat som det var uenighet mellom de tre på turen på Themsen, var det uenighet mellom oss tre.


 

5 kommentarer:

 1. Så flotte bilder, Tone :) Jeg begynte på boken på engelsk for et par år siden, men la den bort til fordel for en annen bok. På tide å ta den opp igjen snart kanskje?:)

  SvarSlett
 2. Takk for det. Ja, det er en snurrig liten bok for de av oss som liker engelsk humor.

  SvarSlett
 3. Herlige bilder fra Rhodos, en øy jeg ferierte på for mange år siden. Likte meg godt! Engelsk humor er jo bare helt utrolig så denne boken skal jeg notere meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hotellet vi var på lå litt langt ut i huttiheiti. Da vi kjørte til flyplassen kjørt vi forbi et hotell som lå nærmere Rhodos by. Så skulle det bli en tur dit en annen gang, så er det der jeg kunne tenkt meg å bo.

   Slett
  2. Vi bodde en gang i Kalitea, 5 km fra sentrum, og en annen gang ganske langt sør fra Rhodos by (ikke langt unna der du var). Første gangen var vi med ungene, og det var praktisk å være så nær byen. Andre gangen var vi uten barn og syntes det var herlig å bo ut i huttiheiti :)

   Slett