26. feb. 2013

Boken på vent: Byen ved elva av Pat Conroy


Siste vinter-tirsdag dersom en skal tro på kalenderen og Boken på vent på Beathes blogg Beathesbokhylle. I dag er min bok på vent romanen Byen ved elven av Pat Conroy. Trykk på bildet og du kommer til Beates blogg der du kan lese Beathes og flere andre innlegg om bøker på vent.  


Byen ved elven stod «lett henslengt» i hylla på biblioteket på lørdag.  Utgitt i 2009 og er på 587 sider.


Jeg leste på omslaget, og vips så ble den «bippet» inn på meg. Verken hørt eller lest om boken eller forfatteren tidligere. Har lest ca 20 sider i den. Og jeg liker det jeg leser. Men først er det to bøker foran den i «køen», en har jeg bare noen sider igjen av. Den andre er bare på 223 sider.

Her er hva det norske forlaget Cappelen Damm skriver om Byen ved elven:

« Leo King er sønn av en kjærlig far og en mor som tidligere var nonne og nå rektor ved den lokale videregående skolen. Etter at storebroren begår selvmord i en alder av ti år, faller Leo helt sammen, og hele familien kjemper mot de dystre skyggene som faller over dem. Leo føler seg forlatt og isolert. Først i ungdommen finner han venner som støtter og forstår ham, men de har alle sitt å slåss med.

Vennskapsbåndene er sterke i over to tiår, fra 1960-årenes subkulturer og gjennom starten på aids-epidemien på 1980-tallet. Vi følger dem gjennom turbulente ekteskap, uuttalte lengsler og hemmelig kjærlighet – og Charlestons dårlig skjulte rasisme og klassedeling. Vennskapets endelige prøve bringer vennegjengen til San Francisco, der de møter en verden ingen av dem er forberedt på.»

4 kommentarer:

 1. Fint omslag.:) Spent på hva du synes om denne. Jeg har heller ikke hørt om denne før..

  SvarSlett
 2. Det gir en helt spesiell følelse å finne ei bok man ikke har hørt noe som helst om, men som virkelig BER om å bli lest! Håper den faller i smak når du får tid til å sette deg ned med den ;o)
  Bok og forfatter var helt ukjente for meg også...

  SvarSlett
 3. Dette var en totalt ukjent bok og forfatter for meg også og jeg er spent på å høre hva du synes om den.

  SvarSlett
 4. Ukjent for meg også. Får ta en nermere titt

  SvarSlett