1. mai 2013

Oppsummering april


Da har vi sagt farvel til april. Og til håndverkerne. Takk og pris at de finnes. Et fint nytt bad har vi «fått». Mye rot har det naturlig nok vært, men det glemmer en raskt når resultatet blir så bra.  

Men nå er det mai og «rusken-aksjon» hva angår hagearbeid. Hagearbeid er gøy, men jeg er en amatør. Mye prøving og feiling. Og litt for mye «opp som en løve, ned som en fell". Og jeg er ekstremt glad i klatreplanter. Men det kommer en ikke ustraffet fra. En del vokser som gale. Og i går og i dag har jeg drevet med plante-massakre. Det var som jeg hørte at de skrek »Nåde,nåde!! ». Og en av plantene som fikk smake saksa var klatrehortensiaen som vokser i et skyggeområde ved inngangen. Til slutt er det et bilde hvordan den så ut sommeren 2012 og nå. Jeg ga den tre stk sekker plantejord som plaster på såret; får håpe den ikke sturer for lenge.

Så til det som er hensikten med innlegget, bøker lest i april. Og de jeg har lest har jeg skrevet om med link til innleggene i denne rekkefølgen;  
·         Brooklyn av Colm Tóibín


·         Globus av Kristian Klausen


Seks av bøkene er egne bøker. Tre har jeg fått fra et forlag. Og resterende seks har jeg lånt av biblioteket. Og de fire første - for en start på april! Og jeg skal ikke klage på de andre heller. Jeg har fått mye igjen for den tida jeg har brukt.

Femten bøker høres voldsomt ut. Men her er det den del «under 200 siders bøker» og under 300 sider. Og noen er det bilder i. Jeg har generelt dårlig erfaring med bøker med høyt sideantall. Derfor velger jeg ikke bøker med høyt sideantall med mindre jeg vet at de er veldig gode. I tillegg har jeg prioritert lesing. Fjernsyn og avislesing har det vært ekstremt lite av. Nyheter hører jeg på radio på vei til jobben og ved å skumme gjennom på NRK.no. Har også vært en del i Oslo ifm jobben og på toget får en lest en del. I tillegg har det vært innevær i april.

Men nå kommer en periode der det av erfaring er mye utetid. Dessuten lengter jeg etter å fotografere mer. Det ligger to fotobøker som jeg skal lese. Jeg har planer om å lese to bøker av Helga Flatland og skal «snuse» litt på spenningsbøkene til Peter Temple. Og da begynner jeg med Mørk kyst. Emma og Uno av Märta Tikkanen som er den siste jeg har kjøpt, skal leses. Den gleder jeg meg veldig til å lese. Ellers får jeg ta det som det kommer.

Her er før (sommer 2012) og etter bildene. Skulle tro det var grevlingen som har vært på ferde. Har ikke sett han i år forresten. I 2012 var han ofte og spaserte rundt i området. Men da hadde vi en fantastisk vår. Slik har det ikke vært i år.

 

10 kommentarer:

 1. Fine bilder:) Her jeg bor har jeg bare en altan og en liten flekk utenfor inngangsdøren så det er ikke rare greiene å rydde opp i. Femten bøker lest i april må du si deg veldig fornøyd med,det er kjempebra! Ha en fortsatt fin dag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble litt overrasket selv. Men det er som jeg skriver mange korte bøker. Boken til Sortland f eks leser en på null komma null.

   Slett
 2. Hagearbeid er gøy - selv har jeg dessverre latt min hageflekk forsømme litt og det trengs en ekstra innsats nå. Men det er det været. Regn og vind om hverandre. Og sludd. Ikke særlig fristende! Jaja, mer tid innendørs og til å lese :)
  Bra oppsummering med femten bøker, Tone! Og fine bilder. Artig med en grevling i hagen, men synd du ikke har sett den i år - kanskje den ligger i dvale? Slik som pinnsvinet i hagen min :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den hadde et hi i nærheten. Her er en del hytter med verandaer. Mulig noen har tettet igjen slik at han har flyttet på seg. Synd; liker at det er en del dyr rundt en selv om jeg vet at han har sterke kjever. Og hundene er ivrige etter han.

   Slett
  2. Ja, det er synd om han måtte flytte pga det - håper han dukker opp igjen :)

   Slett
 3. Det var en lang og fin leseliste. Jeg og liker hagearbeid og er veldig amatør. Har ikke så stor hage så det begrenser hvor mye ugagn jeg får gjort ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke så stor hage. Men det tar sin tid. Men jeg er som jeg skriver litt opp og ned hva angår hagearbeid. Men når jeg først setter i gang, er det gøy.

   Slett
 4. herlighet 15 bøker :D det må man si :D
  flott oppsummering

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men som jeg skriver, en del med lite sideantall. Det er vel bare en som er over 500 sider og den ble veeeeeldig lang for meg.

   Slett
 5. Så flott oppsummering! Og kjempegøy at du har linket hos meg :)

  SvarSlett