18. jan. 2013

Lakunen av Barbara Kingsolver

Lakunen er skrevet av Barbara Kingsolver, en samtidsforfatter fra USA.(Link:  Norsk oversettelse utgitt på Juritzens forlag i 2010.
Hovedpersonen er Harrison Shepherd, med amerikansk far og meksikansk mor, og strekker seg over tidsperioden 1929 - 1950-tallet. Handlingen foregår tidvis i Mexico og tidvis i USA. Og det er hovedpersonens (fiksjon) livsreise der virkelige historiske hendelser er flettet inn.
Boka handler bl a om bolsjeviklederen Trotskij og kunstnerekteparet Frida Kahlo og Diego Riviero. Om kommunist-jakten i USA på 1950-tallet. Hernán Cortés, conquistadoren som erobret Mexico for Spania, er også omtalt.
Det er på en måte en krevende bok. Samtidig er det et driv i den som gjør at man bare må lese videre. Humor er der også. Og er man interessert i historie er den virkelig verdt å lese. Og den inspirerer til å lese videre om den del av historien som boka er innom. Om de personene som er flettet inn i handlingen. Bl a måtte jeg lese om Hernán Cortés. En mann som fikk utrettet mye med livet sitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar