8. jan. 2013

En overflødig kvinne - Boken på vent

Tirsdag og Boken på vent på bokbloggen til Beathe. Du kan trykke på denne linken: Beathes bokhylle eller bildet under, dersom jeg får det til vel og merke, så kan du lese hvilken bok Beathe og andre har på vent, og hvordan du kan linke et innlegg til Beathes innlegg:

Nå har jeg mange bøker på vent. Så mange at jeg ble nektet å kjøpe Hakawati av Rabih Alameddine da jeg var innom bokhandelen i går. Synes du først skal lese de bøkene du har, sa 15 åringen til meg. Slukøret hørte jeg på henne.

Men det jeg ikke var klar over, det var at jeg har en bok på vent som jeg ønsket meg og fikk i julegave etter å ha lest et innlegg Beathe hadde på En smakebit på søndag på bloggen Flukten fra virkeligheten 2. søndag i advent. Og det er boken En overflødig kvinne. Og den er også skrevet av Rabih Alameddine.
Her er litt av det Jorid Mathiassen skriver på Forlagsliv.no skrev om En overflødig kvinne:

 «Det er den 72 år gamle Aaliya som er forteller i denne romanen. Fra leiligheten sin i en bygård i Beirut ser hun tilbake på livet sitt. I over 50 år har hun jobbet i en bokhandel, samtidig som han har sittet i ensomhet og oversatt klassikere til arabisk. Ingen har visst om denne sysselen, og ingen av oversettelsene er utgitt. Hvert år 1. januar begynner hun på en ny oversettelse, og når hun er ferdig, legger hun det håndskrevne manuset i en eske. Eskene stabler hun på pikerommet og det tilhørende badeværelset.»
Og etter å ha lest innlegg til Beathe kom jeg til å tenke på en film jeg hadde sett, Karamell:
«Karamell handler om fire kvinner som driver en skjønnhetssalong i Beirut. Alle har de sine drømmer og små hemmeligheter. Fjernt fra krigen presenteres vi for et multikulturelt mikrokosmos der folk lever sammen, ikke nødvendigvis i et fredelig, men i hvert fall i et fargerikt og levende fellesskap.»

Hva skjedde, jo jeg bestilte filmen over nett før jul; og nå gleder jeg meg til å lese boken og et gjensyn med filmen:

15 kommentarer:

 1. Bok å film, du har virkelig tenkt å kose deg:) Liker!:) Hehe, må le litt av din snusfornuftige datter. Kunne trengt med meg en slik stemme når jeg er å titter i butikkene:) Kos deg masse og ha en fin kveld!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det samme til deg. Ja, hun holder meg i ørene med sine snusfornuftige meninger og kommentarer. Uten å være frekk.

   Slett
 2. Boken er kjempebra! Og tusen takk igjen for tips om filmen Karamel,den må jeg få kjøpt meg en dag! Har også lyst på den andre boken hans som du holdt på å kjøpe!Flott bok du har på vent!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykketreff at du omtalte boka. Er litt opptatt av å lese bøker fra andre kulturer for tiden.

   Slett
  2. Har nettopp begynt på sommerfugl i lenker som handler om oppvekst i Teheran.

   Slett
 3. Jeg forteller ingen hvor mange bøker i bokhylla mi som ikke er lest ennå... ;-) Kos deg med boka og filmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Bør kanskje slutte og fortelle dattera mi om bøkene jeg skal lese osv. Men det er for å få henne ut av lesetørka.

   Slett
 4. Ja, det er av ungene man skal få høre det.;) Kjenner til den..
  Hakawaki kjøpte også jeg på salg, men den er i ventehylla foreløbig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Iflg omslaget virket den fin. Siste de hadde der. Men jeg kan vel gå ut i lunsjen og snoke når hun ikke er med.....

   Slett
 5. Jeg har en mann som sier det samme :-) Jeg har en egen bokhylle for uleste bøker på siden av meg, og så lenge det er vanskelig å se fargen på den får jeg beskjed m å lese det jeg har :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi, hi....mye verre enn meg - takk og pris...

   Slett
 6. Hverken lest boken eller sett filmen, men noterer dem ned :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å lese og se filmen igjen.

   Slett
 7. Så fint bilde!
  Hehe, jeg måtte le litt da jeg leste at 15-åringen ga deg en tankevekker ang bokkjøp :D
  "En overflødig kvinne" virker som en bra start på å lese de du allerede har.

  SvarSlett
 8. Takk. Ja, hun passer på meg av og til.

  SvarSlett