22. jan. 2013

Boken på vent - Gi aldri opp


En kald tirsdag. Himmelen mot andre siden av fjorden var utrolig fin da jeg var ute på min trasketur med de firbente. Synd jeg ikke hadde med kamera.

Tirsdagen er det Boken på vent hos på bloggen Beathes bokhylle. Trykker du på bildet nedenfor, kommer du til innlegget Beathe og andre har om bøker som ligger og venter på å bli lest. Jeg har fått mange tips om bøker ved å lese andres innlegg på Boken på vent:

Min bok på vent er en bok om håndballspilleren  Heidi Løke. Boka heter Gi aldri opp og det er Stig Aasvik som har ført den i pennen.


Jeg har aldri spilt håndball annet enn i gymmen på skolen. Dessverre fantes det ikke slike muligheter der jeg vokste opp. Men jeg har fulgt med Håndballjentene opp gjennom tida. Og etter at dattera mi begynte å spille håndball, har håndballinteressen økt. Og vårt favorittlag er Larvik HK. Der Heidi Løke spilte før hun begynte å spille på det ungarske laget Győri . Vi har bl a vært og sett mange Champions League kamper i Arena Larvik, fantastisk stemning, der Heidi spilte. De andre var også i Pamplona og så Larvik vinne Champions League.

Boka fikk dattera mi til jul og er ferdig å lese den. Den ligger nå som neste bok jeg skal lese. Jeg gleder meg til å lese om ei tøff dame. Bokklubben som jeg kjøpte den gjennom skriver om Gi aldri opp:

«11. august 2012. Olympisk mester, 10 000 mennesker på tribunen. Her står jeg alene på badet et øyeblikk. Jentene sminker seg. Stemningen er elektrisk. Vi vant til slutt. Jeg tar på meg den røde kjolen som egentlig er litt for stor, men som vi har fått utdelt av Norges Olympiske Komité. Jeg er stolt. Ble sminken for kraftig? Jeg hører latteren fra jentene, men jeg foretrekker å være alene. "Kommer Mette-Marit på festen?" hører jeg en av jentene spørre. Plutselig er det helt stille og jeg er tilbake til en annen tid. Jeg er i en garderobe i Tyskland i 2001. Lübeck. Idrettslinja på videregående er på skoletur. Jeg, en jente som få trodde på. Jeg, som satt på benken på jenter 12. Jeg tenker på pappa som hadde tre jobber for at vi syv skulle ha det bra. Jeg tenker på mamma som alltid var der. Jeg tenker tilbake på de siste ti minuttene i Lübeck, på denne kampen uten tilskuere. Kanskje var det her jeg bestemte meg? Kanskje var det her jeg ble noe annet enn søstera til Frank.»

10 kommentarer:

 1. En sånn bok som jeg aldri hadde kommet på å skaffe meg :)
  Har kost meg med "I en annen verden" i dag og etter det noen kapitler fra Mokka på lydbok. Nå er det en time med familieliv, så skal jeg endelig begynne på "I ulvenes skygge" Gleder meg!

  SvarSlett
 2. Hadde nok heller ikke kjøpt den dersom det ikke hadde vært for datteren min som er i en lesetørke for tida (leste mange bøker før, bl a HP om og om igjen) og spiller håndball. Og er utrolig ivrig å trene selv om det ikke alltid gir uttelling i kamp. Og når vi har den og jeg synes dama er tøff som tusen, og er blitt en god håndballspiller pga at hun er en fighter; da må jeg lese den. Mange bilder og 184 sider bør gå som en lek.

  SvarSlett
 3. Ballspill har aldri vært min sterke side, jeg prøvde alltid å unngå det da jeg gikk på skolen :D
  Men det er likevel interessant å lese om tøffe damer som ikke gir opp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt moro å lese den og spørre dattera mi om hva hun tenker om ditt og datt som står der. Men jeg vet ikke om jeg får noen respons... sukk....

   Slett
 4. Denne boken kunne jeg faktisk tenkt meg å lest selv om jeg aldri har spilt håndball for jeg har virkelig sansen for Heidi Løke! Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er ei tøff jente. At hun taklet å spille for Larvik slik hun gjorde etter bråket med Bøhn; det skal være interessant å lese om og hva som står om det i boka.

   Slett
 5. Heidi Løke er tøff! Og ein utruleg god handballspelar! Denne skal eg sjå etter på biblioteket neste gong. Godt tips.

  SvarSlett
 6. Ikke sant. Sikkert ikke stor litteratur. Men av og til leser man bøker av andre årsaker.

  SvarSlett