3. jan. 2013

Julebrevpikene av Karin Bjørset Persen

Det er snart tid til å rydde bort nisser og annen julepynt. Og da er det også på tide å skrive noe om Julebrevpikene. Ønsket meg den til jul, og det fikk jeg. Leste den ferdig før nyttår.

Kort er handlingen en jentegjeng («voksne» jenter) som bestemmer seg for at nå må det bli slutt på skrytete julebrev med liten rot i sannheten. Og det starter med at Magnhild får et skrytete julebrev fra sin snobbete søster Magdalena som er flyttet sørover fra Bjørkvik (oppdiktet) i Finnmark.  Jentene sender ærlige julebrev til lokalavisen. Og det starter et opprør over hele lander og lager stor ståhei for jentene og andre folk i bygda.

Julebrevpikene på 287 sider utgitt på Silke Forlag var morsom den, og lesverdig. For meg en blanding av Himmelblå og Snøballkrigen. Men jeg lo meg ikke gjennom hele boken. Ingen lykkepille for meg uten at jeg vet hvordan en lykkepille fungerer for kroppen min. Kunne tenkt meg at Helene hadde vært hovedpersonen i boka; hun var for meg den interessante og morsomste. Men at jeg ikke fant den så veldig morsom er ikke måleparameter for om den var så morsom som mange har beskrevet den. Uansett; ærlighet; er det Julebrevpikene bestreber. Jeg velger også å være ærlig.

 Mye er skrevet om boka på andre blogger mv. Så jeg tenker at det er tilstrekkelig fra meg om Julebrevpikene.

4 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny fin blogg:-)Fant ingen steder hvor jeg kunne legge meg til som følger...

  SvarSlett
 2. Takk. Jeg skal forøke å finne ut av det. Her er mye som er annerledes fra blogg.no - skal også legge til blogger osv.

  SvarSlett
 3. Det tar en stund før en blir vant med det men nå liker jeg dene plattformen litt bedre, selv om jeg har en hverdagsblogg inne på blogg.no fremdeles!

  SvarSlett
 4. Har også beholdt bloggen på blogg.no. Får se hvor lenge jeg gidder å ha den der.

  SvarSlett