15. jan. 2013

Kjempenes fall - Boken på vent

Etter en dag som ble mer hektisk enn planlagt, er det på tide med et innlegg som skal linkes til Beathes blogg - innlegget Boken på ventTrykk på bildet nedenfor så linkes du til Beathes bokhylle og finner Beathes og andres innlegg.  Og hvordan du også kan delta.

En av bidragsyterne har bursdag i dag. Ved å legge igjen en bursdagshilsen i kommentarfeltet er du med i trekning av bøker vedkommende gir bort. Hvem det er og hvilke bøker? Les innleggene så finner du den gavmilde:
 
I dag tenkte jeg å skrive om en virkelig kjempe av en bok, Kjempenes fall av Ken Follett. Den er på 931 sider og ble utgitt i 2010. Har stått i bokhylla vår siden desember 2010. Kanskje det er en bok jeg kan ta med meg på ferieturen som er planlagt og bestilt til sommeren. På 15 dager bør jeg få lest en del. Selv om jeg av erfaring vet at det ikke blir så mye lesing som planlagt, blir det ofte mye ventetid på flyplasser. Og på flyturen er det greit å ha noe å beskjeftige seg med. Forrige sommer hadde jeg med flere bøker, leste ikke en ferdig engang. Så jeg tenker det rekker med denne pocket utgaven.
Ulike meninger om boka kan jeg lese, men sånn er det med de fleste bøker.
Forlaget – Cappelen Damm om bokens innhold:

"Det tjuende århundre er i sin begynnelse. I Wales fyller Billy tretten år og har sin første arbeidsdag i gruva, som faren og bestefaren før ham. Men det ligger forandring i luften. Mange av gruvearbeiderne er blitt sosialister og ser med beundring på bolsjevikenes opprør i Russland. Her planlegger brødrene Grigori og Lev Peshkov å emigrere til USA, men et mord, en kvinne og en revolusjon gjør at ting ikke går helt som de hadde tenkt.
I London strever det konservative aristokratiet med å holde på sine privilegier. Samtidig er kvinnebevegelsen i fremmarsj, og den vakre lady Maud Fitzherbert er blant dem som kjemper for å få stemmerett. Under slike forhold er krigstrusselen ikke bare et onde. Folket trenger noe å samle seg om. Og mens nye allianser inngås, blir gamle brutt, og Mauds forhold til tyskeren Walter von Ulrich går harde tider i møte. Er deres kjærlighet sterk nok til å overleve en verdenskrig?"

14 kommentarer:

 1. det er litt av en murstein ... har samlet støv i hyllen min i ett år nå heee heee. har planer om å lese den i år *kremt*

  SvarSlett
  Svar
  1. Murstein er det riktig ordet, Kanskje den burde vært oppdelt i to bøker.

   Slett
 2. 931 sider....Er ikke så flink til å velge så tykke bøker jeg da, men lykke til med lesingen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg kan også grue meg. Men når man har klart det, så er det en liten seier.

   Slett
 3. Denne boken kunne jeg tenkt meg å lese, har enda tilgode å lese noe av denne forfatteren men jeg skal ta fatt på det og om det blir i løpet av året vet jeg ikke. Tusen takk for boktips!

  SvarSlett
 4. Har heller aldri lest noe av han tidligere. Kjøpte den i presang til en annen i huset og han likte den godt. Han likte Nattefokk og Sirkelens ende. Så da stoler jeg på han at den er lesverdig. Selv om den er massiv i antall sider.

  SvarSlett
 5. Deilig å lese tykke bøker av og til:)Har ikke lest noe av denne forfatteren tidligere enda jeg vet han skriver flotte bøker. Vet ikke hva jeg venter på:) Kos deg masse med den når den tid kommer!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Jeg leser på nettet at mange likte boka, så jeg tror at det blir bra.

   Slett
 6. Jeg fikk denne (og oppfølgeren) til jul, og gleder meg til å lese den. Likte Stormenes tid av samme forfatter godt, men kjenner jeg må ta noen litt tynnere bøker innimellom for å motivere meg til nesten 1000 sider x 2. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig. Man må motivere seg når det er så mange sider.

   Slett
 7. Mursteiner er det alltid litt tiltak å starte på, men er de bra gir de jo mye glede. Kjenner igjen det du skriver ang lesing på ferie...
  Ken Follett er forøvrig en god forfatter.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja,en tror en skal lese mer enn en gjør. Men jeg leste mer da vi var på Rhodos i høstferien. Man da var det solferie.

   Slett
 8. Hei Tone. Kan glede deg med at du vant giveawaypakken på 4 bøker på bokbloggen min i dag, men jeg trenger navn og adresse på deg slik at jeg får sendt til riktig adresse.

  http://bokbloggeir.wordpress.com/2013/01/16/gratulerer-til-tone/

  mvh.
  Geir

  SvarSlett
  Svar
  1. Du verden; for en overraskelse på en onsdag morra! Tusen takk! Adresse mv kommer.

   Slett