23. jan. 2013

Kina av Marte Kjær Galtung


En av de raskest voksende økonomiene i verden er Kina, og Kinas innflytelse er derfor økende. Kina vil få mer og mer betydning for oss i Norge enten vi liker det eller ikke.
En bok som jeg kjøpte og leste i 2009 og som jeg kan anbefale, er Marte Kjær Galtungs bok Kina.
Kina  beskrives slik i Bokklubben:
"Marte Kjær Galtung gir en lettfattelig framstilling av Kinas utvikling som nasjon og som handelspartner. Norge var blant de første vestlige land som anerkjente den kommunistiske Folkerepublikken Kina i 1950, men samarbeidet ble etter hvert mer problematisk.

Boka gir en innføring i Kinas lange historie, kulturhistorie og det språklige og etniske mangfoldet, samt i politikk, samfunnsutvikling, sosiale forhold og hverdagsliv. Mye i det kinesiske samfunnet virker fremmed og vanskelig å forstå for oss i Norge. Forfatteren går bak de sensasjonspregede og todimensjonale framstillingene og forklarer bakgrunnen for fenomenene.
Dette er boka for alle som vil forstå landet og dets interesser og utfordringer i dagens verdenssituasjon."

Kina ble utgitt i 2009 og jeg kjøpte den gjennom Bokklubben.  Den er på 242 sider. Jeg fant den lettlest og lærerik om Kinas i fortid og nåtid. Og er en bok en kan slå opp i etterpå. Den er oppdelt i fem kapitler:

  • Du store kineser
  • Kinas historie
  • Politikk
  • Tilbake til internasjonal storhet
  • Kultur

Boka avsluttes med forslag til videre lesing.

En smakebit fra side 12 der den første delegasjon kinesere er på besøk i Norge i 1905, trykk på teksten så får du bedre kvalitet: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar