3. apr. 2013

Mitt klapp på skulderen går til Melusinesplace's innlegg om Kafka på stranden

Jeg synes ikke det er enkelt å orientere seg i «flommen» av bøker og anmeldelser. På slutten av 2012 ble jeg kjent med romanen Kafka på stranden av Haruki Murakami. Mange skrev om den. Og det er et innlegg om denne romanen som jeg skal gi «Et klapp på skulderen» for, og som er denne onsdagens utfordring til Geir som er innehaver av bloggen  Bokbloggeir,

Vil du lese andre «skulderklapp»  eller ønsker å få vite hvordan du kan delta, klikker du på bildet som kommer her:
Når ordet «surrealistisk» dukket opp om en bok, er den egentlig ekskludert som en bok jeg prioriterer å lese. Men så feil kan en ta. Og det er et innlegg på bloggen Melusinesplace som jeg gir en klapp på skulderen til og som gjorde til at jeg forstod at boken inneholdt noe mer enn surrealisme:


Det er et flott innlegg om romanen og et innlegg som den fortjener.

Og i tillegg er det dette innlegget som førte til at jeg har hatt noen av de beste leseropplevelsene jeg kan huske.  Hadde jeg ikke lest innlegget hadde jeg neppe lest noen av de tre bøkene jeg har listet opp nedenfor i samme rekkefølge som jeg leste og skrev om dem,.
Pinnsvinets eleganse (L'elegance du hérisson) av Muriel Barbery - roman som ga leselykke

16 kommentarer:

 1. Herlig å bli inspirert, og godt å få gi litt tilbake ;) Er litt nysgjerrig på denne boken etter å ha hørt så mange godord om den :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er spesiell, men på en god måte. Synes jeg.

   Slett
 2. Det er nettopp dette som er unikt med det å blogge om bøker og få sjansen til å bli kjent med bøker man kanskje ellers ikke hadde gitt en sjanse eller kommet over om det ikke hadde vært for inspirasjonen fra en medblogger. Kafka og Pinnsvinets eleganse står klar i hyllen. Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Jeg har fått så mange gode tips at det er utrolig. Og som du skriver, bøker jeg ikke var klar over eksisterte.

   Slett
 3. Helt enig med Anette og Beathe her.:) Og flott omtale du linker til også.:)

  SvarSlett
 4. Jeg er helt enig med deg om at det er et flott innlegg som fortjener å bli tatt frem igjen. Jeg leste også Kafka på stranden, men fant igjen mer hos Melusine om hva jeg elsket med boken :-)
  Ha en fin dag, Anita!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå rotet jeg fælt! Unnskyld! Ha en fin dag, Tone! (Huff, jeg ble litt lei meg nå, men det var ikke med vilje!)

   Slett
  2. Helt greit. Sånn er det.

   Slett
 5. Det är det bästa med bokbloggar tycker jag, att man får så otroligt många bra tips på böcker som man aldrig annars hade tittat åt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg. Og i tillegg leser jeg mange flere bøker nå. TV, hva er det? Ser så lite på TV for tida at det er nesten ikke til å tro. Og jeg savner det ikke.

   Slett
 6. Så utrolig gøy at innlegget mitt inspirerte på den måten, og at boken ikke bare ble surrealisme! Og du skrev i en kommentar at du skulle lese den, det er jeg glad du gjorde :)
  Ha en fin onsdagskveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten så vil jeg gjerne få sagt at du har inspirert med mang et innlegg, blant annet til å lese Ferdinand von Schirach, Kahlil Gibran og "Stockholm Octavo" - synes du skriver så godt om bøkene du leser.

   Slett
  2. Det var hyggelig å vite. Ingen av de tre bøkene jeg nevner hadde jeg ikke lest uten å lese innlegget ditt. Katter som snakker; ja det hørtes litt "livsfjernt" ut. Men utrolig nok så opplevde jeg det ikke sånn da jeg leste den. For en fantasi han må ha - utrolig.

   Slett
  3. Ja, en utrolig fantasi! Jeg har lyst til å lese flere Murakami-bøker - for eksempel Elskede Sputnik.

   Slett
 7. Melusine blogg er vel verdt å ølge, får mye bra med meg derfra :)

  SvarSlett