16. apr. 2013

Boken på vent: Emma og Uno - visst var det kjærlighet av Märta Tikkanen


Idag føler jeg meg som om jeg har vært noen runder i tørketrommelen. Det er første dag ifm et tre-dagers ”oppdrag” for jobben som bl a innebærer å sitte i et rettslokale i Oslo i 6 timer med dårlig utlufting (les torturkammer.) Det positive er at jeg får lest litt bøker på toget til og fra.
Slike dager er det ekstra godt  å komme hjem og avsette litt tid for et lite innlegg i Boken på vent på bloggen Beathesbokhylle.

Idag er min smakebit fra en bok som er en nykommer i bokhylla. Kom i posten i går. Kjøpte den av Bokklubben og det er  Märta Tikkanens bok Emma og Uno- visst var det kjærlighet, der hun skriver om sine besteforeldre. Den gleder jeg meg til å lese.

Utgiver Gyldendal Forlag omtaler den slik:
Hun er yngste datter på Överby gård i Kyrkslätt, 18 år, slank, vakker, musikalsk, hun vil bli lærerinne. Men så kommer den 26 år gamle skolestyreren på Finns folkehøgskole i hennes vei, og i løpet av et år blir det stort bryllup og en første tur til kontinentet. Siden får de et barn hvert år, alle med forskjellige fødesteder i Sverige og Finland. Da det sjette barnet blir født, er hun 25, og de bor ikke lenger sammen.
Han er en av disse håpløse mennene som kvinner så lett faller for, både i går og i dag. Han setter i gang med å forbedre verden i stor stil, han er en av de tre bak Brunnsvik folkehøgskole i Dalarna, «arbeidernes universitet», og blir skolens første styrer. Et uværssentrum, en fyrstikk som flammer opp og slokner, aprilvær og maiforventning.
Mødrearven hennes dunster bort, gjelden hoper seg opp. Men Överby er der, hun og barna reiser hjem til far. Det blir revolusjon, verdenskrig, inflasjon, borgerkrig. Hvordan var det? Hva skjedde? Hvorfor gikk det som det gikk?
Også en kjærlighetshistorie, fortalt av deres datterdatter. Visst var det kjærlighet?

Vi du lese andre innlegg om bøker på vent og/eller ønsker å vite hvor superenkelt det er å delta på Beathes ukentlige Boken på Vent, klikker du på bildet som kommer nå:

8 kommentarer:

 1. Detter virker som en spennende bok.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest om den tidligere. Og når den var hovedboken i Bokklubben, bestemte jeg meg for å kjøpe den. Synes det er fint å lese bøker om virkelige hendelser også.

   Slett
 2. Pi, nå ble jeg nysgjerrig! Denne må definitivt skroves ned og leses!
  Takk for tips!

  SvarSlett
 3. Hehe, blogg ikke om natten: Det skal stå "oi" og "skrives" ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det. Av og til går det litt raskt for meg også og det blir en del "leif".

   Slett
 4. Spennende, denne ble jeg nysgjerrig på. Jeg håper du deler noen ord etterpå :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal jeg. Håper jeg får lest den om ikke så altfor lenge.

   Slett
 5. Denne ble jeg veldig nysgjerrig på og havnet rett på listen,har ikke lest noe av forfatteren før. Tusen takk for boktips!

  SvarSlett