25. mai 2015

Krim: Anneksets hemmelighet (The Secret of Annexe 3) av Colin Dexter - roman nr. 7 i serien om inspektør Morse


Romanen Anneksets hemmelighet er bok nr. 7 i serien om inspektør Morse skrevet av Colin Dexter. Den ble utgitt i 1986, 195 sider, og jeg har tidligere lest og skrevet om nr. 10. 1, 2, 4 og 5. Årsaken til at det er «hull» i rekken, er at jeg ikke har fått tak i alle bøker. Med unntak av nr. 10 er alle bøkene lånt av biblioteket.

Som i de andre bøkene, blir vi innledningsvis presentert for en del personer som kan ha med den kriminelle handlingen å gjøre som Morse og Lewis skal etterforske.  Først med ekteparet Margaret og Tom Bowman. Margaret har et utenomekteskapelig forhold som Tom finner ut av via et brev han finner i Margarets håndveske. Det er et brev fra Margarets elsker der han truer henne dersom hun gjør slutt med han. Tom er skapdrikker og tror ikke Margareth kjenner til dette.

Deretter beveger historien seg til Haworth Hotel. I nyttårshelgen er hotellets trekkplaster en karnevals-middag. En av gjestene er ekteparet Ballard, og det er mr. Ballard som blir funnet drept på rommet i hotellets anneks. Mrs. Ballard er forsvunnet. Det viser seg at de har sjekket inn under falsk navn og oppgitt falsk adresse, og derfor kjenner man ikke identiteten til den drepte. De er ikke de eneste av gjestene som har gjort dette, og dette gjør etterforskningen komplisert. Men som alltid, etter mange feilskjær, løser Morse og Lewis gåten.

Romanen falt ikke like godt i smak som de andre jeg har lest. Spesielt ikke deler av begynnelsen. Men det kan like gjerne være at det er leseren som er gått litt lei – det er få bøker som fenger meg for tiden. Jeg begynte på tre bøker i pinsehelgen – og kjente at leselysten manglet på alle tre. En av dem er Sannheten om Harry Quebert-saken som jeg vurderte å avbryte etter ca 50 sider. Men når jeg tok den frem dagen etter, fenget den bedre.


Uansett; den neste jeg skal lese av Colin Dexter er nr. 8: Mord på Oxfordkanalen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar