6. aug. 2013

Boken på vent: Tråler av Redmond O'’Hanlon

Vi er to her i huset som kjøper bøker. Så det er plenty med uleste bøker i bokhyllene. Men uleste bøker jeg har kjøpt, har minket betraktelig dette halve året jeg har deltatt i det flotte tiltaket til Beathe, Boken på vent. Og det er bra jf at det er ingen mening  for meg å kjøpe en mengde bøker som bare stables i bokhylla og ikke leses. Penger jeg bl a kan bruke til å reise; det er så ufattelige mange steder jeg kan tenke meg å reise til.

Så ajour er jeg at lånestoppet på biblioteket som jeg ga meg selv for en stund siden, er opphevet, og jeg har bl a bestilt boken Tråler av Redmond OHanlon .  I går fikk jeg beskjed om at den kan hentes. Og jeg gleder meg veldig, veldig  til å lese boken som jeg ble tipset om i boken I dette landskap - artikler og essays av Tor Eystein Øverås


Forlagets omtale:

«Å bli invitert med på dypvannsfiske i Nord-Atlanteren på den verst mulige tiden av året var en opplevelse reiseskribent og naturhistoriker Redmond OHanlon hadde ventet på lenge. Han blir med på den skotske tråleren «Norlantean» på en nervepirrende ferd fra Stromness på Orknøyene til Polarsirkelen. Full storm, sjøsyke, tre timers søvn hver 36. time og rensing av fisken hører med. Likevel klarer forfatteren å opprettholde sin fascinasjon for de utrolige skapningene som bringes opp fra de store dyp. Tråler er en personlig, entusiastisk, halvgal og svært lesverdig skildring av livet om bord på en vanlig tråler, av mannskapets solidaritet og evne til å slåss - både for en livsstil og et ord for mye i en bar på land.»

I detteintervjuet med TV 2 Nettavisen kan vi bl a lese; «Den populære reiseforfatteren Redmond O’Hanlon gikk fra vettet i Kongos indre og beveget seg blant stammene på Borneo, men han har aldri, aldri vært så redd som da han bordet en tråler i orkan.»

Vil du lese Beathe’s og andre bloggeres innlegg om bøker på vent og/eller ønsker å vite hvor superenkelt det er å delta, klikker du på bildet som kommer nå: 

20 kommentarer:

 1. Spennende å lese bøker en har blitt tipset om i en annen bok og det skal bli interessant å høre hva du syntes om den.I mellomtiden noterer jeg med denne. Ha en fin tirsdag i høstværet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Blir nok noen dager til jeg begynner. Strever med den engelske boken........

   Slett
 2. Så spennende! Denne hadde jeg ikke hørt om før, men jeg gleder meg til å lese hva du synes om den når du kommer så langt :) Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Kikke så vidt i den, og den virker god. Men jeg må bli ferdig med den engelske boken jeg leser.... det går trådt gitt....

   Slett
 3. Den Landskaps-boka til Øverås leser jeg nå og den er meget interessant og kos, skikkelig etter min smak, så jeg takker deg virkelig for det tipset i sin tid Tone. Jeg har ikke kommet til Reisene enda, men det er neste kapittel. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er en av bøkene i Spor-serien han forteller om. Jeg blir tullerusk av alle bøkene jeg kunne tenkte meg å lese i den serien....Det er hyggelig å lese at du liker den. Jeg likte den selv om det var noe der som var for høyt-ravende for meg.

   Slett
 4. Må innrømme at tema ikke fenger meg helt, så jeg er spent å høre mer om boken når du har lest den. Hørte nettopp "En verdensomseiling under havet" og den var ganske artig hvis du liker litt eventyr, reising og masse skumle skapninger fra havet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir nok ikke lenge til, Smugleste litt i begynnelsen, og den virket som den er lovet å være =god.

   Slett
 5. Dette kunne minne litt om Discovery-serien Livsfarlig Fangst, så merker meg denne boken :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vil ikke tro det, men i dag så jeg en episode i serien. Lenge siden jeg har sett noen, og har heller ikke sett mange. Da vi var i Monterey i sommer, spiste vi på en fiskerestaurant. Og der så jeg et signert bilde av den legendariske Sig Hansen. Derfor måtte jeg bare se en episode i kveld.

   Slett
 6. Jeg burde virkelig også gi meg selv lånestopp på biblioteket, men det er virkelig ikke enkelt når man jobber der! :-) Jeg har klart å minke ned på lånet, om ikke annet. Men har også mengder av bøker rundt forbi som ikke er lest.
  Ønsker deg en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det samme. Jeg var der i dag og hentet boken; og kom ut med to stk til. Men det kunne vært verre - det var såååååå mange som fristet.

   Slett
 7. Helt ukjent bok for meg. Avventer å høre hva du synes om den :)

  SvarSlett
 8. Kjente jeg ble litt sjøsyk bare av å lese om den:) Tenkte også som Bea på Livsfarlig fangst på Discovery. Gleder meg til å høre hva du synes om boken, men jeg trives veldig på land:) Lånestopp burde jeg også ha, har veldig mange bibliotekbøker liggende nå, vet ikke hvordan jeg skal få lest de alle. Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om jeg har vært en del i dårlig vær på sjøen, blir jeg også sjøsyk. Uten sjø-syke pille er det bare å sitte rolig og følge bølgene. Helst ute på dekk. Jeg liker godt å reise med båt, men ikke småbåt i dårlig vær. Det er for mye mannfolk som tror det er gode båtførere uten å ha kompetanse....

   Slett
 9. Aldri hørt om boka, men dramatisk bokomslag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ifølge intervjuet med forfatteren, sier kona at han er en drama-dronning. Så jeg regner med at det skinner gjennom i boka.....Hadde heller ikke hørt om den før boken til Øverås. Men det var den han likte best i Spor-serien.

   Slett