7. jan. 2015

Selvhjelpsbøker - flaut.../James Morrison: Person I Should Have Been

Det er januar og tiden for forsetter, for mange er det å slanke seg. Bli en bedre utgave av seg selv.

Det tenker jeg på hele året, ikke bare når det er nyttår. Jeg har tenkt på slanking nesten hele livet. Jeg har ikke bare tenkt, jeg har slanket meg mange ganger. Gått opp igjen og slanket meg igjen... Jeg har slanket meg når jeg har vært slank fra før og jeg har slanket meg når det har vært behov for det. 

Men ikke bare har jeg gjennomgått slankekurer i egen regi og i regi av Grethe Rhode. Jeg har kjøpt bøker – selvhjelpbøker. Da jeg leste selvhjelpboken  til Agnes Ravatn tenkte jeg at jeg må samle dem sammen.

Det har jeg gjort. Passer fint fordi jeg må rydde i bokhyllene. Jeg skal sette dem et sted jeg slipper å se dem og gremmes over hvor tåpelig jeg har vært...

Jeg var redd for at det var flere. Jeg synes det er flaut å se så mye bortkastede penger ligge der. Ja vel da, noen tips har jeg da fått ved å lese i dem. Men jeg har ikke lest alle heller. Her er et bilde av dem:


Deborah Hutton – Vogue – livstil, sunnhet og skjønnhet – er nok den første jeg kjøpte. Og når jeg tenker etter er dette den boken som har gitt meg noen tips, Faktisk har dette vært en oppslagsbok. Se det – her var den første innrømmelsen at det ikke bare er fjas jeg har kjøpt.

Yoga for nybegynnere – den er totalt bortkastet. Kan ikke fatte og forstå at jeg kjøpte den. Det hadde vært bedre med å ta yogatimer på Spenst.

Trening for deg – kvinne – Ok da – en del tips er der, men da sverger jeg heller til medlemsskapet mitt på Spenst

Sunn & frisk – en flis av en bok jeg har kjøpt på et boksalg – kan ikke huske at den har hatt noen verdi

Hvor mye er for mye – enda en liten flis av en bok – jo den har jeg lest – handler bl a om vårt overforbruk av sukker

Franske kvinner blir ikke fete – herre min hatt så flaut at jeg har kjøpt den – leste til jeg kom over en magisk purresuppe man skulle innta en helg for en kick start på en fransk livsstil

Endelig slank – har med lavkarbo å gjøre – denne har jeg vel lest, men det ble med det...

Optimistboken – hva skulle jeg med den – alle bøkene jeg har kjøpt om å endre livstil viser vel at jeg er en optimist fra før av...

Jeg kan gjøre deg slank – det er Paul Mc Kenna som sier det – vel, vel..

Slank for livet – det er vel det som alle ønsker, men få av oss jojo-slankere som klarer – bedre med noen timer hos en psykolog eller hypnose


Alt om fettforbrenning – her er mye fakta – men er det noe jeg kan så er det alt om kosthold. Det er ikke mat som er problemet, men snacks...tillegget til vanlig mat. 


James Morrison - Person I Should Have Been:


2 kommentarer:

  1. Jeg har gitt opp forsetter så i de siste årene har jeg ikke hatt noen. Har gitt dem opp bare etter en dag eller to likevel. Det er vel jeg som ikke eier selvdisiplin og utsetter det meste til neste dag. Lærer aldri:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Der er du nok ikke alene. Men; den gyldne mellomvei er det beste tror jeg. Derfor har jeg heller ingen konkrete planer.

      Slett