29. jan. 2015

Bokbloggerprisen 2014: kortlisten

Privat foto

Jeg var spent på kortlisten for Bokbloggerprisen 2014; særlig om Carl Frode Tiller ville være på listen med Innsirkling 3. Det er han ikke – her er kortlisten som du også finner på /norskebokbloggere.wordpress.com:

Kortlisten til prisen ÅRETS ROMAN:
Ida Hegazi Høyer: Unnskyld (Tiden)
Aina Basso: Finne ly (Samlaget)
Marit Kaldhol: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz (Samlaget)

Kortlisten til prisen ÅPEN KLASSE:
Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg (Sakprosa, Aschehoug)
Simon Stranger: De som ikke finnes (Ungdomsroman, Cappelen Damm)
Ingvild Rishøi: Vinternoveller (Noveller, Gyldendal)

Jeg var lettet av en eneste grunn: da slipper jeg å sprenglese Innsirkling 1 og 2. Egoistisk, men sånn er det. Det er ren egoisme som ligger bak hvilke bøker jeg velger å lese, og det påvirker hvilke bøker jeg stemte på. Jeg har lest bøkene til Ida Jackson, Marit Kaldhol og Ingvild Rishøi, og nominerte alle tre til prisen- link til blogginnleggene:
Nå skal det samleses. Jeg kommer ikke til å lese bøkene nevnt ovenfor om igjen. Jeg skal lese de tre første på listen under, og boken til Ida Hegazi Høyer ligger klar til henting på biblioteket. Jeg krysser fingrene for at jeg får en god leseopplevelse med alle tre. Om jeg kommer til å lese bøkene nøyaktig når det skal samleses, er usikkert. Men lese de skal jeg slik at de kan være med i grunnlaget for å stemme frem en vinner i hver klasse.

Samlesingsoversikt:

Februar: Ida Hegazi Høyer: Unnskyld – ansvar: Silje Risøy Helgerud (Siljes skriblerier).

Mars: Aina Basso: Finne ly – ansvar: Elin Brend Bjørhei (Bokelskerinnen)

April: Simon Stranger: De som ikke finnes – ansvar: Line Tidemann (Lines Bibliotek)

Mai: Ida Jackson: Morfar, Hitler og jeg – ansvar: Anita Ness (Artemisias verden)

Juni: Marit Kaldhol: Det skulle vere sol, vi skulle reise til Lodz – ansvar: Gro Skrøvset (Groskro’s verden)

Juli: Ingvild Rishøi: Vinternoveller – ansvar: Ingalill (Moshonista)

Og når samlesingen er ferdig er det august 2015 - og det er å håpe at Happy kan ligger i skyggen og slækker'n slik hun gjorde i august 2014...


3 kommentarer:

 1. Veldig praktisk å alt ha lest tre av bøkene, det har jeg også. Så flott at du vil lese resten av bøkene, det er jo fint å ha grunnlag til å klage om ikke ens personlig favoritt skulle stikke av med prisen he he. Jeg ser frem til de tre jeg ikke enda har lest; Vinternoveller, De som ikke finnes og Unnskyld.

  Må si jeg er lettet over at Innsirklingen 3 ikke ble nominert selv, men jeg har lånt første bok i bibliotekets eboklån sånn i tilfelle. Tviler dog på at jeg rekker å lese den ferdig før lånefristen går ut, da forsvinner boken som ved et trylleslag. Ønsker deg en fin fredag og en riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, og det samme til deg. Jeg hadde også lånt Innsirkling 1, men leverte den tilbake da lista kom. Mulig jeg leser den en gang, men ikke nå. Nå skal jeg snart lese Orhan Pamuks bok om Istanbul; gleder meg. Er snart ferdig med siste bok til Håkan Nesser; er kommet til noe veldig skummelt som skjer. Vet ikke om jeg tør å gå ut i mørket med hundene etter det. :)

   Slett
 2. Så godt å sjå at det er noen som har et forholdsvis avslappa forhold til bokblogerprisen og samlesinga! Jeg har også lånt "Unnskyld" på biblioteket, og har ambisjoner om å få lest den før den må levers tilbake- det gjenstår å sjå om ambisjonene blir gjennomført- og o boka innfrir forventningene ;o)

  SvarSlett