3. des. 2014

Oppsummering november 2014 - nå venter jeg bare på solsnu!

Over er bokomslag til bøker jeg leste i november og til slutt er link til blogginnleggene jeg skrev om min leseopplevelse.
I tillegg kommer bøker jeg begynte på og avsluttet etter x-antall sider. Jeg har, heldigvis, forbedret meg på å avslutte en bok som ikke fenger, tidligere. Når jeg har lest ca 50 sider og boken ikke fenger, da avslutter jeg. I november var det en del bøker, og heldigvis er det bøker jeg lånte av biblioteket.  Bøker jeg avslutter etter så få sider  har jeg ikke skrevet om. Det er ikke grunnlag for å trekke noen konklusjon om boken. Og risikoen om at jeg i sum har gått glipp av en god leseopplevelse, den ligger der.

Men så var det de som virkelig fenget, og i november var det boken til Ingrid Storholmen: «Her lå Tirpitz».  Det ble en intens leseopplevelse jeg sjelden opplever. Jeg krysser alt jeg har for at hun får suksess med boken. Men dessverre er det slik at det må vel skje ved at boken selges utenfor Norge.

Noen ganger skuffer norske lesere meg når jeg ser hvilke bøker som ligger øverst på salgsstatistikkene.  Jeg blir redd for at det kan medføre at det ikke gis ut andre bøker enn krim og populærlitteratur av typen som Lucinda Riley og Cecilia Samartin skriver. Salgstallene teller i bokbransjen, ingen underskuddsforetak overlever over tid, og det er bare å se hva som skjer rundt bokanmelderne. Les hva Ingvar Ambjørnsen skriver her: Farvel til VG  Jeg liker ikke det som skjer!!

Link til blogginnlegg:

 

'Her lå Tirpitz' av Ingrid Storholmen - lokalhistorien fra stedet der jeg vokste opp ble mer levende med denne gode og sterke romanen
4 kommentarer:

 1. Enig med deg ang utviklingen i bokbransjen og Ambjørnsens varsko. Når Norges største avis kutter på bokanmeldelsene vil det utvilsomt påvirke hva folk velger å kjøpe av bøker, og andre aviser som også skriver om bøker.. Bestselgertrenden som vi har sett en god stund vil bare forsterkes.. Derfor må vi bare fortsette å heie så mye vi kan på bøker som Her Lå Tirpitz!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om jeg alltid har lest bøker skrevet av norske forfattere, med unntak av krim der jeg foretrekker engelske forfatteren, er jeg mer bevisst på det pga Bokbloggerprisen. Jaggu er det mye bra som er utgitt,

   Slett
 2. Skulle ønske jeg kunne oppleve den roen jeg også, men har en lei tendens til å gruble altfor mye hele tiden:/

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg grubler også en del, men mindre de siste årene. Det er mange ting jeg bare har forsont meg med som jeg før håpet skulle endre seg. Har funnet ut at det er vanskelig å flytte fjell. Når det gjelder bøker, er jeg mer avslappet enn da jeg begynte med denne bloggingen. Jeg rekker ikke så mye, og da må jeg være selektiv på hva jeg leser.

   Slett