2. juli 2020

Bøker lest og skrevet om i april, mai og juni 2020


 «Lysene slo seg blinkende på i den ristende kabinen; vi hørte lyden av dører som ble åpnet og slått igjen og voldsom klirring, og folk rørte på seg. En mannsstemme snakket på intercomen; det spredte seg en duft av kaffe og mat; flyvertinnene spradet målrettet frem og tilbake i den trange teppelagte midtgangen, og nylonstrømpene deres lagde en raspende lyd når de passerte.»

Sitatet over er fra romanen Omriss av Rachel Cusk. Da jeg leste om flyturen fra London til Athen i bokens første kapittel, holdt jeg på å begynne å gråte. Ikke for at jeg reiser mye.  Men det er savnet av friheten til å velge. Spenningen og forventningen som er der når jeg kommer til flyplassen, og under flyturen, det er halve gleden. Og etterpå, gleden ved å komme hjem, og det å ha noe fint å tenke tilbake på i kalde og mørke vinterdager.

Selv om jeg har hatt god tid til å lese bøker, har det ikke blitt mange.  Men de bøkene jeg har lest har gitt meg mange gode leseopplevelser. Ikke minst boken til Rachel Cusk. Nå leser jeg bok nummer to; Transitt. Minst like god som Omriss.

Det ble bare en bok i april. Men så ble det bedre i mai og juni. Men 21 bøker hittil i 2020, det er ikke mye å skryte av sammenlignet med tidligere år. Jeg kan ikke havne under 50 som var antallet i 2019, det må jeg bare jobbe for å unngå.

 


Bøker lest og skrevet om:

Juni

Byens spor Skyggeboken av Lars Saabye Christensen – fin avslutning på trilogien

Klangen av frihet av Toril Brekke – tredje bind i trilogien - grei avslutning

Omriss (Outline) av Rachel Cusk – på andre forsøk ble romanen en god leseopplevelse

Frida , min ukjente farmors krig av Nina Grünfeld – en historie det er verdt å få med seg

Lærerinnens sang av Vigdis Hjorth – en roman med et tidsaktuelt tema

 

Mai

Veien ved Boolavaun (The Green Road) av Anne Enright – romanen nådde underveis ikke helt opp til forventningene

Biografi: Kaare Espolin Johnson Lengselens billeddikter av Bjørn Tore Pedersen – livet var som en billedbok for han

Årene med Elizabeth av Inger Merete Hobbelstad – likte du serien The Crown vil du like denne boken

Egils saga –handler om livsløpet til Egil Skallagrimsson og ætten hans

 

April

Oliver Bullough: Pengeland - Hvordan finanseliten og de superrike stjeler fra folket og truer demokratiet (Moneyland- Why Thieves & Crooks Now rule The World & How to Take it Back

 


4 kommentarer:

  1. Kjenner på samme følelsen som deg, når det gjelder savnet av å reise. Jeg skal på en liten flytur om en uke, og i går kjøpte jeg munnbind, noe som gjør denne flyturen helt spesiell.
    Jeg har lest Frida og Klangen av frihet, av dine bøker denne perioden, to bøker jeg likte godt. Årene med Elizabeth ble for lik The Crown, så den leverte jeg tilbake :)
    God sommer Tone!

    SvarSlett
  2. Hei. Har ikke reist i de siste årene og har stort sett vært hjemme om sommeren. Har brukt å ta en dagstur til Sverige bare for å komme ut av døra, men blir nok ikke akutelt i år. Synes du har lest mye variert de siste månedene. God sommer. =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk det samme. Jeg er rastløs, også når det gjelder bøker. Blir lett lei av samme kategori bøker, derfor må jeg variere hva jeg velger å lese. Nå når jeg har lest biografien om Erik Bye er det fint å kunne lese en lettbeint roman som bare flyter forover, Sally Rooneys Samtale med venner.

      Slett