20. mar. 2013

Tipset som traff – Håkan Nesser

Denne onsdagen er utfordringen til Geir, som er innehaver av bloggen Bokbloggeir,  at vi skal finne en bokomtale vi har skrevet av en bok vi ble tipset om på en bokblogg, og som vi aldri hadde hørt om før. For meg ble dette valget enkelt. Vil du lese flere tematips eller ønsker å få vite hvordan du kan delta, klikker du på bildet som kommer her:

Min takk går til Berit som er innehaver av:


For det første kan jeg takke henne for at jeg opprettet en bokblogg i januar 2013.  Det har vært kjempemorsomt fra dag 1. Jeg hadde en «hummer og kanari-blogg» på Blogg.no. Hun hadde et innlegg om Boken på vent som er et ukentlig tema som Beathe har på sin blogg Beathes bokhylle. Og det hengte jeg meg på, og så var det gjort.

For det andre har Berit hatt flere entusiastiske innlegg om bøkene til den svenske forfatteren Håkan Nesser.
Det første innlegget jeg la merke til var at hun skrev om hans bok Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen. Jeg har sett filmatiseringen flere ganger og liker filmen veldig godt. Men jeg var ikke klar over at filmen baserte seg på en bok. Og helt ærlig hadde jeg hørt lite om bøkene til Håkan Nesser. Før Berit skrev om han.

I tillegg til at jeg nylig har kjøpt boken Kim Novak badet aldri i Genesaretsjøen og filmen, så har jeg lest to bøker av han og link til innleggene er kopiert inn nedenfor. Men dette er bare begynnelsen!

For Nessar har skrevet mange bøker som har fått god kritikk og bøkene jeg har lest er bare en «oppvarming». Og er nok ikke de beste han har skrevet. Ved siden av PC,n ligger den første boken i Barbarotti-kvartetten Menneske uten hund som skal leses etter at jeg er ferdig med Kafka på stranden. Barbarotti-kvartetten er en serie på fem bøker.

Jeg har mye godt i vente hva angår bøkene til Nessar. For det er spenningsbøker som passer meg perfekt!

 Her er innleggene:

En rose til Berit! 

Bildet er tatt sommeren 2012. En ny type jeg plantet og som jeg håper har overlevd vinteren. Navnet? Det husker jeg ikke - navnelappen ligger i en pose i kjelleren.

13 kommentarer:

 1. Nydelig rose! Enig med Berit at Håkan Nesser er en super forfatter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker det han skriver veldig godt. Jeg opplever en ro over handlingen samtidig med at det ligger en spenning. Men uten at jeg hele tiden tenker; er ytterdøra låst tro....

   Slett
 2. Tusen tusen takk for rose og fine ord, Tone. Eg fekk nesten klump i halsen her på morgonkvisten. Ein slik varm tilbakemelding er veldig hyggeleg.

  Eg har eit sterkt ønskje om at andre skal oppdaga og oppleva gode bøker. Det fremste målet med blogginga mi er å spre leseglede. Det føler eg at eg får gjort.


  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, det fortjener du. Ja, ikke sant, det er derfor en blogger. Spre gleden. Har ikke mange her i huset som er så glad over at jeg snakker og snakker om bøkene jeg liker. Og da er det fint å kunne sende det ut og se om noen andre liker bøkene. Det er dessuten morsomt å lese hva andre synes om bøker en har lest. Andre har kanskje sett noe en har oversett.

   Slett
 3. Herlig når man finner bøker som sitter som et skudd :)

  SvarSlett
 4. Håkan Nesser er en forfatter som jeg har planer om å gjøre meg kjent med.En nydelig rose! Tusen takk for link til meg. Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 5. Jeg er veldig glad i Håkan Nesser. Han har en så fin måte å skrive på og får frem en sterk spenning i bøkene sine. Og ofte forstår man ikke hvem morderen er før på slutten (Jeg liker det) :-)
  Jeg tror jeg har lest ganske så mange av dem, med absolutt ikke alle. Ha en riktig fin dag, Tone!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og det samme til deg. Jeg er heldigvis helt i begynnelsen.I tillegg til spenningen opplever jeg en ro; det blir ikke hesblesende.

   Slett
 6. Helt enig, Nessers bøker er knallbra! Jeg ahr bare lest en, og fikk jammen lyst til å lese flere nå! SAMmen med tusen andre bøker jeg gjerne skulle lest med det sammen ...
  Ønsker deg en glad dag!
  Pia

  SvarSlett
 7. Har ikke lest noe av Nesser. Enda.. men det kan jo bli? Rosen var vakker.:)

  SvarSlett
 8. Böckerna om Barbarotti är riktigt bra. Du har många timmars bra läsning framför dig :)

  SvarSlett