2. mai 2016

Venter på en bok: Walden Livet i skogene av Henry D. Thoreau


Jeg har i et innlegg sitert Arvid Hanssens dikt Veinte på en båt. Et dikt jeg «oppdaget»  da Anneli Drecker utga sitt siste album Rocks and Straws. På albumet er diktet blitt til Waiting For A Boat, en av mine favoritter på albumet. Et av albumene jeg har i bilen og hører på når jeg ikke hører på radio. Like spennende som det i barndommen var å vente på en båt , kan det være å vente på en bok.

Lørdag morgen på vei til frisøren «oppdaget» jeg en bok. Jeg fikk med meg deler av programmet Diktafon på NRK P2:


I programmet forteller Botheim om en bok som har inspirert henne. Mine ører stod på stilker: «kritisk til nyhetshungeren, ...alt vi finner opp som bare distraherer oss». En forfatter som levde på 1800-tallet var opptatt av det samme som jeg er i 2016!

Da jeg kom hjem søkte jeg opp programmet, og fant at det var boken under som har inspirert henne: Walden Livet i skogene av Henry D. Thoreau (1817-1862). Boken ble utgitt i 1854! Etter å ha sjekket ut på nettet fant jeg ut at jeg må kjøpe boken. Den kan leses i en eldre utgave på Nasjonalbiblioteket. Men utgaven jeg bestilte fra Pax Forlag er en utgave fra 2008.  Les mer om den her.  

Jeg får nesten frysninger når jeg leser beskrivelsen av boken mv.  

Jeg går på noen «smeller» når jeg finner bøker jeg vil lese slik jeg beskriver over. Det er en av årsakene til at jeg har for mange halvleste bøker i bokhyllene. Men prosessen forut; hvordan jeg finner boken, finner ut hva som er skrevet om den på Internett, og spenningen med om det er en bok som svarer til forventningen, er halve gleden. Det er som en ferietur: å bestemme seg for å reise, ventetiden før en reiser, sitte på flyplassen og glede seg osv. Nå gleder jeg meg til boken til Thoreau ligger i postkassen. Til det motsatte er bevist tror jeg det kan bli interessant leseopplevelse.


Venter på en bok!

2 kommentarer:

  1. Skjønner at du falt for omtalen av denne boken, denne fikk jeg også lyst til å lese! Vi lærte en del om Thoreau på engelskstudiet, men denne boken kan jeg ikke huske vi snakket om. Jeg får vente og høre hva du synes, som deg kjøper jeg og en del bøker som blir liggende halvleste. Akkurat nå har jeg innkjøpsstopp for en periode, må lese noen av bøkene jeg har liggende på vent. Kos deg med forventningene om en god bok, også håper jeg boken blir en god leseopplevelse :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper jeg får den snart. Hos forlaget stod det at den var i "kjelldypet", da kan det kanskje ta litt tid å få den opp. Fikk meg til å tenke på fjernarkivet på jobben da det meste var på papir. Det var i kjelleren. Ikke alltid morsomt å ned dit alene :)

      Slett