9. mai 2016

Harry Hole og Hu derre - hverdagsdrama i flere akter


Mitt første møte med skjæra Harry Hole på bildet over skrev jeg om i innlegget

Hvordan går det så med prosjektet hans?

Vi trodde en periode han hadde gitt opp. Men så dukket han opp i påska og fortsatte byggingen. Her er bildet jeg tok.Etter det var det relativt stille. Harry Hole er mediesky – liker ikke å bli tatt bilde av. Ikke lett å få fanget han i linsen. Men han har overrasket oss. For oppe i eineren kvitrer det og Harry Holde og Hu derre flyr frem og tilbake i skytteltrafikk med mat.

En og annen katt er av og til under eineren. Da blir det et helsikes spetakkel. Vet ikke hvor redningsmannskapet kommer frem – da er det ikke bare Harry Hole og Hu derre som kjefter på og jager katten, nei da er det en hel hær av skjærer som bidrar.

På lørdag morra før syv var det et større drama. Da var det en kråke som skulle forsyne seg av redet. Det var et spetakkel uten like. Hæren av skjærer ble tilkalt. Når en ser hvordan Harry Hole og Hu derre strever, må en bidra der en kan. Til og med Happy ble med ut på plenen for å jage bort drapsmaskinen. Om kråka klare å få med seg en unge er uklart. Heldigvis kvitrer det fortsatt.

Men jeg er litt usikker på om Happy forstod hvem som ble jaget. Virker som om hun også har fått øye på at det er liv oppe i treet. Tviler på at det blir noe nært vennskap mellom Happy, Harry Hole og Hu derre. De hadde en liten tumult i går. Det spørs om det blir like fredelig for henne denne sommeren som på bildet tatt for noen år tilbake.4 kommentarer:

 1. Artig! Eg ser fram til neste kapittel i dramaserien om Harry Hole, Hu Derre og Happy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg håper det blir happy ending. F å var jeg vitne til en bortføring av en skjæreunge nede i veien - en kråke da også. Vet ikke hvor mange skjærer som jaget kråka den gangen. Jeg er tidlig oppe og får med meg mye rart når jeg lufter hunden :)

   Slett
 2. Fornøyelig! Vi har et forelska skjærepar som bygger og bor i furua rett utafor soveromsvinduet- der er det ikke kommet avkom enda, men vi følger nok et litt forsinka skjema i forhold til hos dere ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt sikkert. Første året de bygger på vår tomt. Overrasket over at det er unger allerede nå. Men det er mye som overrasker meg med dem. Bl a at de fikk til å bygge rede i eineren.

   Slett