18. feb. 2017

Nå for tiden har sannheten det med å krype under låste dører og sige ned pipene.


Fra Falkejakt av Hilary Mantel

«Men man må være varsom med hva man ler av. Master Sexton, kongens narr, har hånet Anne og kalt henne slibrig. Han trodde det sto ham fritt å si slikt, men Henrik trampet tvers over salen og lappet til ham, smelte hodet hans i panelet og forviste ham fra hoffet. Det sies at Nicholas Carew ga mannen et fristed av medlidenhet.


Anthony er opprørt over det som skjedde med Sexton. En narr liker ikke å høre om en annen narrs ulykke; spesielt ikke, sier Anthony, når hans eneste feiltrinn var å være forutseende. Å, sier han, du har lyttet til sladder på kjøkkenet. Men narrer svarer: «Henrik sparket ut sannheten, og master Sexton med den. Men nå for tiden har sannheten det med å krype under låste dører og sige ned pipene. En vakker dag kommer kongen til å gi etter og invitere den til å komme inn og varme seg ved peisen.»


2 kommentarer:

  1. Jeg har lest disse bøkene til Hilary Mantel, men synes å huske at jeg fant dem litt langdryge. Herlig med en liten påminner her hos deg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg brukte 14 dager å lese Ulvetid selv om jeg hadde lest den tidligere. Første gang hadde jeg ikke sett filmatiseringen av bøkene. Jeg har brukt lang tid på Falkejakt, og synes den er minst like god. Nå er jeg kommet dit der det drar seg til, det jobbet for å få fjernet Anne Boleyn. For meg er den nå en grøsser. Det er detaljene, jeg lever meg inn i historien. For et skrekkregime de levde under. Og nå får hun smake sin egen medisin.

      Slett