25. feb. 2017

Dokumentarfilmen Brødre (2015) - regissør og manus Aslaug Holm

I dag har jeg sett dokumentarfilmen Brødre (2015) som jeg fant her på Filmbib.

Jeg synes det var en nydelig film. Regissøren og moren til brødrene Markus og Lukas, Aslaug Holm, sier innledningsvis at hun tenkte da hun fikk barn: 

Nå starter det. Det her er begynnelsen. Mens hun var ute i verden og dokumenterte viktige begivenheter med filmkamera, så oppdaget hun at det som lå rett foran henne var det mest interessante å filme. At de små øyeblikkene rommet egentlig alt. Og nå ser hun det så klart. Hele verden ligger innenfor dette universet. En elv, en skole, en kiosk, en fotballbane, en bakgård. Små steder som rommer en hel barndom. Og imens tiden når en er liten er uendelig, så opplever hun som mor at det går alt for fort.

Det kan jeg si amen til. Sett av et par timer til denne filmen – anbefales.

Filmen beskrives slik, og etter beskrivelsen er traileren til filmen:


«Brødrene Markus og Lukas bor i en gammel bygård på Sagene i Oslo, rett ved Akerselva, den lille grusbanen, kiosken og skolen. I mer enn åtte år har deres mor, regissør og fotograf Aslaug Holm, fulgt dem med sitt kamera i oppveksten i deres nærmiljø, med et bakteppe av sin egen oppvekst i fiskersamfunnet på øya Smøla på Nordmøre. Brødre en en nær skildring av barndommens univers og betrakter oppvekstens små sjelsettende øyeblikk som mange kan kjenne seg igjen i og som kan fortelle noe større om oss selv. Brødre ble i 2015 den første dokumentarfilmen som har vunnet Amanda for beste regi, i Amandas historie. Fimen ble også den første norske dokumentaren som har vunnet hovedprisen under prestisjetunge Hot Docs Internasjonal Film Festival, i Toronto i 2016.»


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar