23. apr. 2016

Bruce Springsteen: Tougher Than the Rest


Foto: kilde: superseventies.com - utgivelsen av det første albumet

Bruce Springsteen ga ut sitt første album i 1972. Han var 22 år. Da hadde han vært en naturlig autoritet og midtpunkt på scenen i flere år i de bandene han var med i.

Bruce Springsteen holder fortsatt koken. Turneen i 2016, The Tour, markerer at det er 35 år siden utgivelsen av The River. For første gang skal han holde konsert i Trondheim. 35 000 billetter til konserten i Granåsen 26. juli ble utsolgt på en halv time. Mannen er født i 1949 om noen skulle lure! Springsteen er trønder var forklaringen en fyr ga på radioen til all interessen for billettene.

Jeg leser en biografi om Springsteen; Bruce av Peter Ames Carlin. Og krydrer det med å høre på musikken hans, og videoer som er lagt ut på Internett. Er kommet til side 155 og året 1972; gleder meg til å lese videre. Mer

I 1972 var det første albumet et faktum: Greatings from Asbury Park N.J. Et album på 35 minutter med sanger, «poetiske og underlige låter som ikke var egnet for radiospilling»; skrevet av en «obskur tjueåring fra Jersey Shore»

«Og det gikk ikke lang tid før andre omtalte dem – av og til nedsettende, av og til som en kjempekompliment – som Bruce Springsteens apostler. «Vi ble alle påvirket av auraen hans», sa Popovich noen få måneder før han takket for seg i 2011. «Enkelte ting har så stor tiltrekningskraft. Du har tro på det, fokuset er så voldsomt. Det var nøyaktig det som skjedde med Bruce. For oss var han en underdog, han var ingenting, og folk lot seg facinere av det»

Mer om biografien i et senere innlegg. 

Å facinere sitt publikum har han fortsatt med. En av låtene jeg hører på er Tougher Than the Rest fra albumet Tunnel Of Love (1987). Trønder eller ei, han er virkelig tøffere enn resten. Heldige er de som har fått tak i billetter i Trondheim, og/ eller Oslo. Kjenner at jeg er skikkelig misunnelig!   


The road is dark 

And it's a thin thin line 

But I want you to know I'll walk it for you any time 
Maybe your other boyfriends 
Couldn't pass the test 
Well if you're rough and ready for love 
Honey I'm tougher than the rest 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar