1. des. 2015

Oppsummering november 2015

Årstiden vi er inne nå får meg til å ønske at jeg var en brunbjørn; kunne krype inn i hiet og bli der en tid fremover. Som bjørnene i bøkene til Britt Karin Larsen. Men sånn er det ikke. Dessuten er det mange som har større utfordringer enn jeg har for å si det mildt. Det er bare å bite tennene samme og holde ut. 
Uansett, energien som går med til å få meg gjennom den mørke årstiden påvirker hvor mye jeg har energi til å lese. Utover det jeg leser på jobben. Fristelsen til istedenfor å se på gamle program på BBC Lifestyle kjenner jeg på; f.eks Phil Spencer som «Secret agent down under» – program fra solfylte Australia – hvordan vi overlever i mørket i nord er for meg et større og større mysterium ettersom årene går...
Noen bøker har det blitt i november og mange fine timer med lesing. Det som er litt underlig, er at trafikken på bloggen har økt siste måned– ny rekord faktisk. Litt gøy. Men jeg har skrevet om mange bøker de årene jeg har blogget. Det som er mest gøy er når noen er innom innlegg om bøker som f. eks. bøkene skrevet av Helge Ingstad. Det er bøker som gjorde inntrykk på meg å lese, og som jeg håper flere ser verdien av selv om det er lenge siden de ble utgitt. Lars Monsen er bra han, men kan ikke måle seg med Helge Ingstad. 
Jeg satt i morges og tenkte at denne måneden skulle jeg lese Min kamp 6 av Knausgård. Mursteinen på 1100 sider. Både gleder og gruer meg til å lese den. Men det varte bare til jeg var innom biblioteket idag for å hente en bok jeg hadde bestilt: Olive Kitteridge av Elisabeth Strout. 
Det ble fire bøker inkl. romanen til Strout. Har begynt på den første historien, og skulle ønske jeg kunne sitte hjemme og lese romanen sammenhengende. Du verden, fortsetter den slik har jeg mange lesetimer å glede meg til! Herlig mix av humor og alvor.
Men juleferie er det noen uker til. Og mange bøker jeg gleder meg til å lese på vent, både lånte og kjøpte. Inkl. mursteinen til Knausgård...
Innlegg på bøker jeg leste i oktober.


6 kommentarer:

 1. Fin oppsummering. Har ikke lest noen av disse. Artig å registere at bloggrafikk går opp.:) Jeg har heller ikke lest MinKamp 6 enda, den står der og lyser i hylla, og tenker titt og stadig at jeg skal ta fatt på den. Men jeg har ltt vegring for disse mursteinene.. Leser Ketil Bjørnstads Seksttallet nå, og den er veldg tung å lese på senga, siden den er så fysisk tung og stor.. Ønsker deg en fin adventstid Tone.:)

  SvarSlett
 2. Takk for det. Det er nettopp det, de er tunge og må leses sittende. Men når det er sagt, når jeg leser om kvelden sovner jeg med en gang. Men det skjer at jeg våkner midt på natta og ikke kan sove, og da skjer det at jeg leser litt.

  SvarSlett
 3. Jeg holder på med Olive Kitteridge. Den er så fin! Jeg skal se serien på HBO etterpå. Sønnen min er så snill at han lar meg få låne hans innlogging :-) Så har jeg absolutt tenkt å lese Britt Karin Larsen. Men det har jeg sagt lenge :-) Ha en fin dag, Tone!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lenge siden du skrev dette nå, og jeg ble ferdig med romanen i kveld, og den er helt prima. jeg skal kjøpe serien jf at vi kun har Netflix. Britt Karin Larsen, jeg må få lest bok nr 3 snart.

   Slett
 4. Fin oppsummering dette, og den eneste boka jeg har lest fra din liste er Landayboka.
  Jeg synes du skal få lest Min kamp 6 en dag. Jeg leste den for noen år siden og den er ikke tung selv om den er på over 1000 sider, så det går bra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har startet på bok nr 6 og har lest litt over 80 sider. Jeg rett og slett digger å lese bøkene hans. Ikke for alle såkalte "avsløringer" om familie og venner, det tenker jeg lite på. Det er alt det andre og at han skriver så, ja hvordan beskrive det, flytende. Det går fra det hverdagslige til tanker han har som jeg har problemer med å forstå. Liker også å lese og høre at han blir intervjuet. Jeg liker hans ærlighet. Men jeg vet at det er noe midt i boka, noe som mange slet med, men som de ikke angret at de leste etterpå. Så ja, Ina, jeg er ved godt mot :)

   Slett