24. jun. 2017

Oppskrift på rundstykker med variasjonsmuligheter


Det er ikke bare innenfor bok-kategorier jeg har behov for å variere, det gjelder også mat. Selv om det er enklest å holde seg til oppskrifter en har brukt i mange år – da går det meste på autopilot.

På nettstedet godt.no har jeg funnet mange oppskrifter jeg har prøvd ut. En av dem er oppskrift på rundstykker. Oppskriften Fine oppskrifter er ikke så forskjellig fra oppskriften jeg har brukt i mange år. Men den ga meg inspirasjon til endringer. 

Jeg har lagt inn følgende endringer:

 • ·         Redusert smørmengden fra 125 til 100
 • ·         Redusert antall ss sukker fra 4 til 2
 • ·         byttet ut deler av hvetemelet med 200 gram grovt mel, f. eks sammalt  hvete grov

Jeg blander smeltet smør, melk og sammenvispet egg og varmer det til temperaturen som gjæren tåler, og jeg bruker tørrgjær. Jeg har tørrgjæren, salt og sukker i bollen og tilsetter væsken. Deretter melet litt etter litt som det står  i oppskriften. Min erfaring er at dette gir bedre heving enn om man har melet i bollen iblandet tørrgjær og deretter har i væske.

I tillegg har jeg sesamfrø, solsikkefrø og gresskarkjerner på toppen før steking. Jeg lager en blanding, dypper rundstykkene i sammenvispet egg og deretter i frøblandingen. Dypper man i vann, faller de lett av etter steking

Rundstykkene er populære her i huset, og jeg har alltid noen i fryseren som kan tas opp og tines i micro’n. 
5 kommentarer:

 1. Det så veldig godt ut. Synd at jeg ikke er noen baker selv. Har aldri hatt interessen, dessverre. Kos deg med rundstykkene. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sånn er det. Jeg liker å bake. Prøver nye oppskrifter stadig vekk.

   Slett
  2. Jeg liker å spise, men ikke å lage maten. Der er problemet. ;) Du har en fin egenskap der. :)

   Slett
 2. Det så virkelig godt ut! Jeg er så heldig å ha en mann og en svigerdatter som baker, så jeg blir riktig bortskjemt :-)

  SvarSlett