16. jun. 2017

Krim: Ved elven (Down River) av John HartUtgaven jeg har lest er en pocket. Hvorfor i huleste forlag velger så små skrifttyper er for meg en gåte. Det påvirket helt klart min leseopplevelse i negativ retning. Jeg blir irritert. Grrrr...... %¤#» Mest på meg selv som aldri lærer at jeg må sjekke skrifttypene før jeg kjøper pocket. Uansett; dette skal bli kort. Merker at det lett kan bli litt for mye syting. 

Jeg liker best krimbøker med kontraster. Det vil si at ikke alt er traurig i livet til de som er deltakere. Samtidig forstår jeg at det blir slik når handlingen, som i dette tilfellet, foregår over en relativ kort periode selv om ondskapen i denne romanen har røtter tilbake i tid.

Forlaget Font har linket til anmeldelsene – gode. Les de. Jeg mislikte ikke romanen, men den fenget meg ikke helt. For meg ble det litt for mange «transportetapper» der det skjedde lite, eller det som hadde skjedd tidligere ble gjentatt.


«Fem år etter at han ble frikjent for drap, vender Adam Chase tilbake til sin barndoms by, men der møter han en utbredt mistanke om at han likevel var skyldig i forbrytelsen. Han forsøker å gjenoppta kontakt med familie, kjæreste og venner, men kort tid etter hjemkomsten blir han antastet og banket opp.


Når nye lik begynner å dukke opp, vender hele byen seg mot ham. Han oppdager gradvis at menneskene han har kjent hele livet, bærer på uhyggelige hemmeligheter – og at sannheten om drapet han ble tiltalt for, er mer skremmende enn han kunne ha forestilt seg.»

4 kommentarer:

 1. Synes historien virket spennende og lovende, og ja små skrifttyper er et irriterende moment!
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du liker boken om du velger å lese den :)

   Slett
 2. Hm. Jeg har denne og to andre av Hart liggende og hadde tenkt å lese de nå i sommer. Men nå ble jeg litt skeptisk!
  Jeg har fått meg nye lesebriller, og det er helt nødvendig når bøkene plutselig er skrevet med telefonkatalogskrift! :-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må du ikke være. Jeg leser lite krim og det har jeg gjort i mange år. Som jeg skriver, den har fått gode anmeldelser.

   Slett