8. nov. 2015

Film: Blue Jasmine - underholdende og morsom fra begynnelse til slutt


I går fikk jeg endelig sett den amerikanske filmen Blue Jasmine (2013) skrevet og regissert av Woody Allen med Kate Blanche i hovedrollen som den usympatiske og egiostiske Jasmine. Ekstra morsomt var det at Sally Hawkins hadde rollen som adoptivsøsteren til Jasmine, Ginger. Sally Hawkins har jeg sett på film tidligere og filmen omtalte jeg i dette blogginnlegget:

Jeg likte Blue Jasmine veldig godt. Morsom og underholdende fra begynnelse til slutt. Jeg likte også tempoet i filmen. 

Filmen starter med at vi møter Jasmine på flyet fra New York til San Fransisco i samtale med en passasjer. Gir tydelig signal om å være en overklassefrue og hun babler i vei på innpust og utpust. Omtrent som når Woody Allen har roller i egne filmer. Hun forteller om hvordan hun møtte ektefellen Hal, at hun er enke og at hun avbrøt utdannelsen sin for å gifte seg med han. Hun skal bo hos Ginger som er skilt, hun kan ikke utstå Gingers tidligere ektefelle Augie, og forteller at begge søstrene er adopterte. Planen er å starte et nytt et nytt liv i San Fransisco og legge sitt tidligere liv bak seg. Medpassasjeren trekker et lettelsens sukk når hun slipper fra mitraljøsen.

Innimellom får et glimt fra luksuslivet Jasmine levde sammen med Hal. Boligen i New York med utsikt til Central Park, eksklusive middager og landstedet.

Når Ginger henter sønnene hos Augie får vi hvorfor Jasmine kommer for å bo hos Ginger. Hal har drevet med svindel ved kreativ forretningsvirksomhet. Augie minner Ginger på at Hal også svindlet til seg penger fra dem, og at Jasmine tidligere ikke har villet vite av søsteren. Han sier at han ikke tror noe på at Jasmine ikke forstod at Hal drev med svindel. 

Når Ginger kommer hjem er Jasmine i leiligheten som har en helt annen standard enn den Jasmine hadde. Jasmine kaster seg over søsteren og forteller hvilken nedtur det har vært å miste alt og måtte flytte til Brooklyn. Ginger spør hvordan Jasmine kunne reise på 1. klasse, og Jasmine svarer at hun er ødsel av gammel vane.... Hun drikker vodka Martini og spiser piller. Sønnene til Ginger setter Jasmine på prøve, bl a ved de spørsmål de stiller henne.

Nå skal ikke jeg røpe hvordan dramaet ender. Men den snobbete Jasmine blir satt på mange prøver, og det samme gjør den sympatiske og lettlivede Ginger. Pussig, men tanken på Claire Underwood fra House of Cards dukket opp etterhvert som filmen gikk. En liten stund syntes jeg litt synd på Jasmine, men det snudde brått da hun finner seg et mannebein som hun finner mer i sin klasse.Over er Ginger og Augie da de besøkte Jasmine i New York, og Hal klarte å overbevise dem at han var den beste til å få pengene de vant i Lotto, USD 200 000, til å yngle.


Traileren til filmen. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar