18. mai 2021

Superhjernen - de beste strategiene for læring av Olav Schewe og Barbara Oakley

 

Det var etter å ha hørt om boken til Schewe og Oakley her Ekko på NRK 23.10.2020 som gjorde at jeg kjøpte den. Fra innledningen:

«Bruker du mye tid på å lære uten at du oppnår de resultatene du ønsker? Utsetter du til stadighet det du skal gjøre? Sliter du med dårlig konsentrasjon og synes det er vanskelig å huske det du har lest? Denne boka er for deg.»

Boka på 162 sider er lettlest og oversiktlig. Perfekt for travle studenter. Men også for andre som har behov for å lære seg teknikker for å jobbe mer effektivt. Innholdet er fordelt på 10 kapitler og avsluttes med kildehenvisninger. Her er mange tips å ta med seg.

Forlagets omtale av boken:

Ønsker du å lære raskere og oppnå bedre resultater? Vil du oppleve mer glede når du lærer? Trenger du hjelp til å overvinne konstante utsettelser?

Å ha en superhjerne handler ikke om hvilken hjerne du er født med, men hvordan du bruker den du har. Norges fremste ekspert på studieteknikk har slått seg sammen med en av verdens ledende eksperter på læring. Her gir de leseren de mest effektive strategiene for læring, basert på den nyeste forskningen. Strategiene virker fordi de spiller på lag med hjernens måte å lære, huske og forstå på.

Når du forstår hvordan hjernen lærer best, kan du:

- øke konsentrasjonen din når du jobber
- unngå frustrasjon når du lærer
- lære på en måte som gjør at du ikke glemmer
- utvikle dybdeforståelse for det du lærer
- bearbeide store mengder informasjon
- bruke pauser som et strategisk våpen
... og mye, mye mer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar