16. feb. 2020

P2 lytternes romanpris 2019 gikk til Vi er fem av Matias FaldbakkenI går  ble vinneren av P2 lytternes romanpris 2020 kåret, dvs romaner utgitt i 2019. Vinneren ble Vi er fem av Matias Faldbakken. Du kan høre alle diskusjonene her på NRK Radio.

I kveld kl 20.40 her på NRK 2 (TV) vil det bli vinnerintervju og prisutdeling.

Som jeg skrev i innlegget: P2 lytternes romanpris 2020 – de seks nominerte, hadde jeg på det tidspunktet ikke lest noen av de nominerte som var:


Forfatter
Boktittel


Maja Lunde
Przewalskis hest


Matias Faldbakken
Vi er fem
Finale
Vinner
Merethe Lindstrøm
Fuglenes anatomi


Jacobsen/Pitz
Mannen som elsket Sibir


Jens M Johansson
Lavterskeltilbud
Finale

Jon Fosse
Det andre namnet
Finale


Jeg har fortsatt ikke lest noen av romanene. Etter å ha hørt diskusjonene til juryen, skal jeg helt klart lese vinnerromanen til Faldbakken. I tillegg skal jeg lese romanen til Merethe Lindstrøm Fuglenes anatomi og Lavterskeltilbud av Jens M Johansson. Boka til Fosse som de fleste i juryen snakket positivt om, er jeg veldig i tvil om jeg skal lese. Jeg må bla i den først. Boken er på over fem hundre sider, og det er mulig jeg forsøker å lese den dersom dette ikke er tettpakkete sider. 

8 kommentarer:

 1. Eg har bare lese Fosse og trur (veit) at den kjem til å overleve dei alle saman :). Men bli med i facebooklesegruppa mi til hausten når vi set i gang med den neste i Septologien. Det var ein fin måte å lese ei bok som ikkje automatisk er lett tilgjengeleg. Gruppa heiter. Vi les: Septologien av Jon Fosse

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også boka til Fosse kommer til å leve lenge selv om den ikke fikk flest stemmer. Den ble fremsnakket. Jeg ble veldig nysgjerrig på boka, og enda mer av det du skriver. Skal sjekke ut gruppa du viser til.

   Slett
 2. Fantastisk at boka til Matias Falbakken vant.
  Jeg likte den veldig godt, faren til Matias, Knut kjenner jeg jo for de bor i nærområdet. Litt morsomt at Matias valgte keramisk materiale i boka, for moren til Matias er keramiker. Hun har jeg aldri truffet, hun bor og arbeider i Danmark.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ble veldig inspirert til å lese boka slik den ble diskutert. Har lest om den før, da virket den som en bok jeg ikke kom til å like. Men det de snakket om gjør at jeg ble veldig nysgjerrig. Særlig når de kom inn på tema kunstig intelligens. Jeg har kjøpt og skal lese boka Hallo, verden av Hannah Fry, om datamaskiner og algoritmenes indre verden.

   Slett
 3. Jeg har lest alle bøkene bortsett fra Mannen som elsket Sibir. Alle fikk en svak 4`er hos meg, så jeg vet ikke hva jeg skal tenke om P2-lyttere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig spent på hva jeg synes om den :)

   Slett
 4. Jeg synes det var gøy at Faldbakken vant. Jeg har lest og likte boka godt, en av mine favoritter fra 2019. Spesiell roman. Ser på TV- Nrk2 nå, litt på etterskudd.
  Har også lest Lavterkseltilbud som jeg også likte ganske bra. Lunde og Fosse sine bøker har jeg her på vent. Har også plane rom å lese Sibir-boka til Jacobsen og kona.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig spent på den. Særlig etter at jeg så TV programmet der de hadde laget teater av den. Normalt ikke i min gate. Men jeg skal utfordre meg selv ved å lese den :)

   Slett