5. aug. 2017

Bøker lest og skrevet om i juni og juli 2017«Hva er det litteraturen gjør med en leser?
At den gjør oss til bedre mennesker, er kanskje å ta kraftig i. Men den sørger for å holde noe levende i oss, en refleksjonsevne og en følelsesmessig tilstedeværelse i verden. Det er noe helt eget med å lukke seg inne i en bok. Du sitter der for deg selv, det er en merkelig situasjon, tenk deg: Å lese inni seg.»

Sitatet er fra boken Leseren. En samtale med Henning Hagerup, skrevet av Alf van der Hagen. En bok jeg har lest innimellom. Slik det har vært og er med flere bøker. Bøkene jeg har lest ferdig og skrevet om i juni og juli følger til slutt i innlegget.
August har både en begynnelse og en slutt i seg. Reklamen som fyller postkassa forteller om et nytt skoleår for mange. Om kveldene spiller gresshoppene ut sommeren. Det er en større ro over august enn juni og juli. Jeg holder pusten og håper at sommeren skal strekke seg ut i september. Bare det å kunne ha døren åpen ut i hagen om dagene, kjennes som et gode.  
Bokhøsten har startet. Forlagene skriver om nye bøker som kommer. 30. juli hadde Aftenposten en tosider om forlagenes bokslipp. Romaner, dikt-, novelle-, og essaysamlinger, og sakprosa. Ingen biografier. Det siste er synd synes jeg.  Samtidig er det mange interessante biografier som er utgitt tidligere år – og noen står merkelig nok ulest i bokhylla.
I går forsvant en pose bøker til loppemarkedet – i den posten var det også uleste bøker. Ute av synes, ute av sinn. Samtidig kom det tre kjøpte bøker inn i bokhylla.

Link til innleggene om bøker lest og skrevet om i juni og juli.

Juni 2017Juli 2017
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar