20. mar. 2016

Biografi om Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato


Astrid Lindgren kom inn i hjertet mitt i barndommen og der har hun vært siden. Først med bøkene hun skrev, og etterhvert ved å lese om henne. Derfor var biografien Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato et must for meg. I tillegg er den en av de nominerte bøkene til Bokbloggerprisen 2015 i åpen klasse. 

Målgruppen for biografien er først og fremst barn. Men jeg kan anbefale den også for voksne. Den er i et relativt stort format. Ikke så mye tekst, men det vesentlige som er viktig å få med seg om Astrid Lindgren. I tillegg er det Lisa Aisatos vakre illustrasjoner. 

Et av kapitlene, eller hva man skal si, er «Lek og lek og lek – og enda mer lek», her kommer først et bilde med et sitat av Astrid Lindgren og så kommer teksten.

Sitatet er:

«Vi lekte bestandig morgen, middag og kveld akkurat som barna i Bakkebygrenda-bøkene. Det er sant det om står der.»


Under «Elsker å skrive» står det at Astrid Lindgren syntes det var viktige at bøkene hennes hadde fine bilder. Jeg er overbevist om at hun hadde likt biografien til Agnes-Margrethe Bjorvand og Lisa Aisato, både innhold, form og bilder. Jeg likte den veldig godt. Jeg måtte sitte og tenke lenge etter hver faktabit, det var overhodet ikke en bok jeg føk gjennom.

Biografien utgitt i 2015, er på 112 sider og er den første boken jeg har lest av de fire som er nominert til Bokbloggerprisen 2015 i åpen klasse. Det fortjener den, virkelig. Jeg har lånt boken av biblioteket, men vurderer sterkt å kjøpe den.«En gjennomillustrert biografi som på en inspirerende måte gir barn kunnskap om personen, forfatteren, redaktøren og det engasjerte samfunnsmennesket og medmennesket Astrid Lindgren. Gjennom fortellinger, sitater, faktaopplysninger og magiske illustrasjoner blir vi kjent med en av verdens aller største barnebokforfattere.»

8 kommentarer:

 1. Så enig med deg at dette er en utrolig vakker bok. Astrid Lindgren var mitt idol når jeg var liten og hennes fortellinger lekte vi i fritiden.
  Ha en flott påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er bare så flott. Jeg har allerede bestilt en bok hos Bokklubben. Det må være stor inspirasjon for andre som ønsker å skape noe lignende. Barn fortjener gode bøker.

   Slett
 2. Jeg leste mange bøker av Lindgren da jeg var mindre, før jeg begynte å lese bøker av R.L. Stine og Stephen King:)Virker som en fin biografi denne:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er det - tankevekkende om alt det fine Astrid Lindgren stod for, og flotte illustrasjoner.

   Slett
 3. Tusen hjertelig hjertelig hjertelig takk for gode ord om boka vår! Jeg håper det er greit at jeg deler det du skriver på Facebook og Twitter. Ha en strålende dag, og en riktig god påske. Beste hilsen Agnes :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er bare hyggelig. Håper mange kjøper og leser denne. Fantastisk flott bok!

   Slett
 4. Tror ikke jeg har lest en eneste ambivalent omtale av denne. En sterk kortlistebok. Har ikke lest selv enda har all tro på at jeg faller like hardt som andre. What's not to like -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis er den på vei fra Bokklubben, en bok jeg bare må eie. Perfekt sammensatt synes jeg med tekst og illustrasjoner.

   Slett