25. okt. 2015

Film. Still Life - på vegne av venner


Den sympatiske John May (Eddie Marsan) er ofte i begravelser der han er den eneste utenom presten og den avdøde. Han jobber i bydelen Kennington, London, der han yter service overfor mennesker som dør og der det umiddelbart ikke finnes pårørende. Han blir ringt til og møter opp i shabby leiligheter for få finne spor etter slektninger; brev og bilder kan være ledetråder. Det er lite av verdi i leilighetene og det meste de eier havner på fyllinga. I de fleste sakene skriver John «Case closed» uten at pårørende er funnet eller tar kontakt. Eller ønsker å møte opp i begravelsen til avdøde.

Livet til John May er rutine, og han er like alene som klientene. Står opp, går på jobb, utfører sine arbeidsoppgaver, drar hjem og spiser sitt sparsommelige kveldsmåltid: toast, tunfisk, et eple og en kopp te.  

Bydelen skal spare inn penger: John May blir overflødig og i tillegg er han for grundig i jobben ifølge den usympatiske sjef.  Men han får lov til å løse den siste saken. Et fotoalbum setter han på spor etter noen som kan ha kjent avdøde.

Filmen er fra 2013 og fikk gode anmeldelser. Ikke en film for de som kun liker action, men midt i blinken for meg. Som bl a liker britiske filmer. Tankevekkende handling.


Her er den offisielle traileren:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar