4. sep. 2020

De venstrehendtes forening av Håkan Nesser – Van Veeterens rolle i romanen kunne vært nedtonet

 


Jeg synes Håkan Nesser skriver gode bøker. Jeg har lest 14 bøker han har skrevet før romanen jeg har lest nå: De venstrehendtes forening. De venstrehendtes forening ble utgitt i 2018 og på norsk i 2019. Jeg har bl a lest alle bøkene om Gunnar Barbarotti, men ingen av romanene om Van Veeteren som ifølge bokomslaget er 10 bøker.

Min oppsummering er at jeg likte De venstrehendtes forening. Men… jeg synes det ble for mye pjatt hva angår Van Veeterens rolle i romanen. Årsaken til dette kan være at jeg ikke har noe forhold til han i og med at jeg ikke har lest noen bøker tidligere der han har hatt en rolle. For meg ble Gunnar Barbarottis inntreden som et friskt pust. Uten at han kom inn i romanen tror jeg at det hadde vært tommel ned for denne. 

Forlagets beskrivelse av romanen:

«Da Marten og Reimus gikk på barneskolen dannet de De venstrehendtes forening. Flere tiår senere brenner et gammelt pensjonat ned til grunnen og flere mennesker omkommer. Hendelser i fortiden og nåtiden henger sammen, men det finnes ingen igjen i live som kan forklare hvordan.

Nesten ingen. 

Det har gått femten år siden den siste boken om Van Veeteren utkom, og seks år siden den forrige boken om Gunnar Barbarotti.

I De venstrehendtes forening møtes de for første gang.»


2 kommentarer:

  1. Interessant, og eg trur du har rett i at "det manglande" forholdet ditt til Van Veeteren hadde noko å sei for korleis du opplevde boka. For meg som er like glad i VV som i Barbarotti vart det ekstra stas at dei to møttest. https://bokbloggberit.blogspot.com/2019/02/bokomtale-de-venstrehendtes-forening-av.html

    SvarSlett
    Svar
    1. Det forstår jeg at det er. Jeg har aldri kommet meg så langt at jeg har fått lest bøkene om Van Veeteren.

      Slett