18. jun. 2016

Innflytterne fra loppemarkedet


Jeg er ikke ofte på loppemarked. Kun av den grunn at jeg er redd for å gå amok i bokhyllene.

Men i dag skjedde det: Rygge museum, som jeg gir lopper til, hadde loppemarked i dag.  Etter å ha plukket med meg åtte faktabøker måtte jeg bare lukke øynene og si stopp. 130,- for bøkene er galimatias. Tenker at jeg gikk ut av lokalet med et lykkelig smil om munnen.

Bøkene jeg fant er ikke bare interessante for meg. Det tenkte jeg på da jeg plukket dem ut – litt bedre samvittighet for påfyllet i bokhyllene. Bokhyllene mine kneler. Jeg må alvorlig begynne å gi bort flere bøker. Lese flere av mine egne bøker – låne færre av biblioteket.

Toppen var at jeg fikk tak i Da ballen ble rund av Richard Herrmann. Da mangler jeg kun en bok i samlingen min av hans bøker.

Bøkene jeg plukket med meg:

Jon Michelet: Den siste krigsseileren 
Richard Herrmann: Da ballen ble rund og andre historier om engelsk fotball
Ingar Sletten Kolloen: Snåsamannen Kraften som helbreder
Tom Kristiansen: Mørk safari Beretningen om Henry M. Stanley
Roland Huntford: Fridtjof Nansen Mennesket bak mytene
Roland Huntford: Shakleton
Ragnar Kvam Jr: De fire store
Steinar Aas: Tragedien Umberto Nobile


Privat foto - Rørvikbukta i Larkollen


3 kommentarer:

 1. Skal si du har hamstret og kjenner til oversømmelse i bokhyllene. Det skjer også hos meg, men har ikke hjerte til å gi bort noen. I hvert fal ikke ennå. Jeg bestilte fire bøker i forrige bøker så klarer ikke å la være å kjøpe bøker jeg heller selv om jeg egentlig har "mange nok" fra før, men likevel må man ha flere bøker:) Det er om å finne smarte hylleløsninger;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var mange av bokhyllene jeg ikke fikk sett gjennom. Jeg kikket bare gjennom faktabøkene. Det som var så bra med bøkene som var der, var at alle var så pent behandlet. Tydelig at de har vært selektiv med hva de har satt inn i hyllene. Det er bra. Jeg er ikke snerpete, men bøker som er fulle av matflekker er ikke noe særlig å kjøpe selv om de er billige. Gamle og slitte derimot er greit for meg. Men de bøkene jeg fant, var veldig flotte. Så ut som å være kun en eiers bøker.

   Slett
  2. Det gjør ikke noe om bøkene er litt slitte jeg heller. Det har sin sjarm:) Men enig med deg. Er ikke fan av bøker med matflekker og neseblod i. Husker jeg kom over noen slike bøker da jeg lånte bøker på forskjellige bibliotek som barn. Det hendte heldigvis noe ofte, men vil helst at bøkene skal være flekkfrie:) Lurer på hvor bøkene mine havner etter min tid:) Det er interessant tanke. Jeg har behandlet dem pent så lurer på om de havner på loppemarked, bibliotek eller i søpla. Det er en morsom tanke hvor bøkene man eier vil havne til slutt:)

   Slett