15. jan. 2023

P2 lytternes romanpris 2022, de seks nominerte

 


Først den 20. desember 2022 var de seks nominerte til P2-lytternes romanpris 2022 klare:

 

Her er bøkene du kan følge fram til kåringa av lyttarane sin romanpris, den einaste prisen der juryen er handplukka ikkje-profesjonelle lesarar.

 

Fagjuryen har nominert disse romanene utgitt i 2022:Leander Djønne

Oskespiralen - 216 sider

Lars Elling

Fyrstene av Finntjern - 356 sider

Ida Hegazi Høyer

Kirurgen - 266 sider

Trude Marstein

Egne barn - 328 sider

Zeshan Shakar

De kaller meg ulven - 227

Peter Strassegger

Om stein og jord - 366

 Som jeg skriver her i innlegget 3. januar 2022: 

P2 lytternes romanpris 2021, de seks nominerte

hadde jeg på det tidspunktet ikke lest en eneste av romanene som var nominert. Men utrolig nok, før finalen 18. februar hadde jeg lest fire av romanene. Senere leste jeg en roman til. Det var vel fortjent at Tjønn vant, en veldig god roman. Men min favorittroman var Fiskehuset. Den eneste årsaken til at den ikke har fått mer oppmerksomhet, tror jeg er at han skriver på nynorsk og med mange dialektord. Dersom jeg har rett; fy søren så mange gode bøker man da går glipp av.

Finalen i år skal være i mars. Jeg har som f.å. ikke lest en eneste av romanene som er nominert. Men det har jeg planer om å gjøre. Selv om det hadde vært fint å ha lest de før juryens diskusjoner starter, er diskusjonene interessante å lytte til.

6 kommentarer:

 1. Lars Elling sin bok var fantastisk, men har ikke lest de andre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er en av bøkene jeg skal lese. Men det er lang venteliste på biblioteket. Slik er det blitt etter kommuneslåingen mellom Rygge og Moss.

   Slett
 2. Har lest Kirurgen og det gleder meg å se at den en nominert. Utrolig bra roman, et portrett av de sjeldne.
  Har begynt på Shakar, men la den fra meg.. mulig ta den frem senere. Har Egne barn på vent her.. Elling lånte jeg på bib en gang, men leverte den tilbake ulest. Selv om den har fått mye ros, så tviler jeg på at det er en bok i min gate.

  SvarSlett
  Svar
  1. Viktig å vite dersom bøkene ikke faller i smak. Kirurgen har biblioteket ikke tatt inn ennå, så det blir lenge å vente på den.

   Slett
 3. Jeg klinker til med 0 leste av de nominerte. Kanskje jeg leser Kirurgen, om den vinner? De andre frister meg faktisk ikke noe særlig. Kanskje en utfordring til meg selv blir å lese vinneren? Jeg får se.

  SvarSlett
  Svar
  1. I utgangspunktet tenker jeg å lese fem av de nominerte. Men jeg hadde planer å lese alle bøkene som ble nominert for 2021, men Mordet på Henrik Ibsen fikk jeg ikke tak på, og leverte den tilbake mer eller mindre ulest.

   Slett