8. jan. 2023

Kunsthistorie for alle! En oppdagelsesferd i kunsten av Kristine T.G. Hardeberg.

 


En positiv ting som kom ut av nedstengingen under pandemien, var at kulturlivet ble mer digitalt. Jeg har meldt meg på et onlinekurs om impresjonistene som starter på tirsdag. Kursholder er kunsthistoriker og forfatter Kristine T.G. Hardeberg.

I forkant av kurset har jeg kjøpt og lest boken hun har skrevet: Kunsthistorie for alle! En oppdagelsesferd i kunsten. Jeg gleder meg enda mer til å være med på kurset etter å ha lest den inspirerende boken. 

 

Forlaget omtaler boken slik:

Hvorfor er Jomfru Marias kjole nesten alltid rød? Og hva betyr det når du ser en hund i gamle malerier? Kan et vinglass og en hatt fortelle oss noe om livet i Nederland på 1600-tallet? Og hva syntes egentlig Michelangelo om å male taket i Det sixtinske kapell?

I Kunsthistorie for alle! kommer du under huden på noen av historiens viktigste kunstverk. La deg overraske og begeistre over vakre og underlige malerier og gripende skulpturer - og bli kjent med menneskene bak disse kunstverkene og deres spennende historier.

Kristine T. G. Hardeberg underviser i kunsthistorie, både på nett og fysisk, i Norge og på reiser. Gjennom disse kursene og forelesningene har tusenvis av deltakere oppdaget hvor spennende kunsthistorie kan være.

La forfatteren ta deg med på en spennende reise gjennom kunsthistorien, fra antikken til vår egen tid. Her står aha-opplevelsene i kø, og det er referanser til alt fra kjærlighet og politikk til religion og eventyr.

 


4 kommentarer:

  1. Så spennende at du har meldt deg på et av kursene hennes, jeg har sett dem på fb, og en venninne har deltatt en gang, men du vet...
    Er glad i kunst selv, så denne boken må jeg i alle fall få med meg, takk for påminnelse :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg kan lite om kunst, og boken er perfekt i så måte. Men jeg vil gjerne lære mer. Merket da jeg var i Paris i sommer og besøkte Musée d’orsay. Det ble rett og slett for mye på en gang. Og det reflekterer hun rundt i boken. Det var så mye fint å se på, men det ble rett og slett for mye på en gang. Burde heller konsentrer meg om noen av salene.

      Slett
  2. Jeg har lyttet til noen av gratis forelesningene hennes, hun virker skikkelig dyktig. Lykke til, kunsthistorie er spennende, har undervist i det i mange år, og det kommer stadig fram noe nytt og lære. Kanskje jeg skal skaffe meg boka hennes. Lykke til med kurs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Så bra å lese. Jeg har også hørt på forelesninger, og jeg var fornøyd. Det virket som mange andre som var. Var ikke klar over at du har dette som fagfelt. Gleder meg til kurset.

      Slett