16. mai 2019

Lewis-mannen av Peter May - krimbok nummer to i trilogien om etterforsker Fin Macleod


Det er nesten fjorten dager siden jeg leste bok nummer to i trilogien skrevet av Peter May om etterforsker Fin Macleod: Lewis-mannen. Etter min mening enda bedre enn bok nummer en: Svarthuset. Spennene med en god historie. Jeg har kjøpt alle tre bøkene i trilogien, og gleder meg til fortsettelsen i boken Lewis-brikkene. Ferie er årsaken til at det har tatt tid å «registrere» at boken er lest her på bloggen.

Lewis-mannen ble utgitt så langt tilbake som 2011, og utkom på norsk først i 2018. Det norske forlaget Goliat beskriver Lewis-mannen slik:

«Etterforsker Fin Macleod har sluttet i Edinburgh-politiet. Ekteskapet med kona er også over. Han returnerer til Isle of Lewis, den stormherjede øya i Ytre Hebridene hvor han vokste opp. Her begynner han å bygge opp igjen ruinene etter det som en gang var barndomshjemmet hans. Fin vil lage et nytt hjem og reparere forholdet til barndomskjæresten Marsaili og sønnen de har sammen, Fionnlagh.

Fins planer blir satt på vent da noen torvkuttere finner et godt bevart lik av en ung mann. Faren til Marsaili, Tormod Macdonald, er på vei inn i demensens mørke - hva er forbindelsen mellom ham og liket i torvmyra? Og hvordan er det mulig å kaste lys over Tormods historie når han selv ikke kan fortelle?

Fin går inn i etterforskningen og avdekker godt skjulte hemmeligheter, hemmeligheter som fortsatt kan føre til grufulle konsekvenser for mennesker som står ham nær.»


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar