14. nov. 2018

Jakten på El Chapo (Hunting El Chapo) av Andrew Hogan og Douglas CenturyDet er helt tilfeldig at jeg har lest boken Jakten på El Chapo denne uken som rettsaken mot narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman ble innledet mandag i New York. Men tro ikke at det mexicanske narkokartellet han ledet, Sinaloa, er nedlagt. For nå er det sønnene hans som leder kartellet: Politiet: Sønnene til «El Chapo» styrer narkokartellet med jernhånd

Boken jeg har lest ble utgitt i 2018 og er skrevet av Andrew Hogan og Douglas Century. Selv om utfallet av jakten er kjent, var det spennende å lese denne historien. Jeg tenker at krimforfattere kan få ideer av å lese boken. Samtidig er det deprimerende å lese den når jeg tenker på at grunnen til at slike narkokarteller eksisterer, er først og fremst er at det er en stor etterspørsel etter narkotika. At kartellene får eksistere i Mexico, er pga korrupsjonen som er i fengslene, i politiet, i det militære, ja rett og slett overalt. Det er en brutalitet i kjølevannet av narkoindustrien som er grusomt å lese om. Heldigvis er ikke alle kjeltringer og det medførte at DEA-agenten kan fortelle oss denne historien.

Jeg er en stor tilhenger av gjenbruk på alle områder i livet. Når forlagene skriver gode omtaler av bøker, som i dette tilfellet, bruker jeg ikke av min lesetid på å skrive mer om boken.  Derfor overlater jeg til bokomtalen som forlaget Vigmostad og Bjørke har utarbeidet og som beskriver bokens innhold:

«Den sanne historien om den åtte år lange jakten på den meksikanske narkobaronen El Chapo!

DEA-agenten Andrew Hogan var nyutdannet da han fikk i oppdrag å infiltrere narkokartellet Sinaloa. Intetanende kom han på sporet av en av verdens mest ettersøkte menn narkobaronen Joaquín Archivaldo Guzmán-Loera, lederen av Sinaloa-kartellet og bedre kjent som El Chapo.
Seks år senere ble Hogan innsatsleder mot Sinaloa i Mexico by, og en av historiens farligste og mest sofistikerte etterforskninger fikk sitt startskudd. I et tett samarbeid på begge sider av grensen jobbet Hogan og agenter fra Homeland Security Investigations dag og natt for å knekke koder og skaffe informasjon om nettverket til Guzmán.

I et system svekket av korrupsjon måtte de imidlertid holde kortene tett til brystet slik at ikke detaljer om operasjonen skulle lekkes til Chapo før jakten i det hele tatt kom i gang   
Jakten på El Chapo er en nervepirrende true crime, der leseren får følge den åtte år lange jakten på El Chapo steg for steg. Fra infiltrasjonen av kartellets innerste kretser, via den høyteknologiske etterforskningen, til den desperate kampen mot klokken da narkobaronen endelig skulle pågripes.

ANDREW HOGAN er fra Kansas. Han var ansatt i DEA, og i 2012 begynte han å infiltrere det mexicanske Sinaloa-kartellet. I 2016 ble han innsatsleder ved DEA i Mexico by og jobbet direkte mot narkokartellet. Hans detaljerte etterforskning dannet grunnlaget for pågripelsen av El Chapo Guzmán, narkobaronen og multimilliardæren som unnslapp politiet i mange år.

DOUGLAS CENTURY har skrevet og vært medforfatter på en lang rekke bestselgende bøker i true crime-sjangeren.»


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar