6. okt. 2016

Blåknapp ( og/eller rødknapp?) - en av de fineste viltvoksende plantene synes jegHøsten er gått inn i en ny og kaldere fase, og det skjedde brått. Har vært på en ukes rundtur i Irland, og det var fint vær så og si hele turen. Ifølge guiden kunne han ikke huske å hatt så fint vær på turene sine. Det ble en brå overgang til lave temperaturer på turen med bikkja om morran.

Hele sommeren har Blåknapp  ( og/eller rødknapp - se i kommentarfeltet) gledet meg – en av de fineste viltvoksende planter synes jeg. Jeg måtte ta noen bilder som jeg kan se på når vinteren kommer – november, desember, januar og februar er tøffe måneder for meg som ikke er et vintermenneske. Litt ulik farge er det på den avhengig av når på dagen jeg har tatt bilde. 3 kommentarer:

 1. Jeg er så hjertens enig i at dette er en favoritt- og som deg trudde jeg i ca tretti år at den heter blåknapp, men ut fra det jeg ser på bildene dine er det RØDKNAPP! Jeg oppdaget ikke feiltakelsen før jeg faktisk fant en VIRKELIG blåknapp, og i lykkerus og entusiasme over å ha funnet en "ny" skjønnhet, ble jeg nesten målløs da jeg fikk forklart navnene og misforståelsen ble oppklart.
  Man kan leve lenge og godt med å elske feil blomst, og livet er utrolig nok akkurat det samme etter at en har lært seg (og vennet seg til) det nye navnet ;o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gurimalla og tusen takk. Jeg bare slo opp i en blomsterbok jeg har som er oppdelt i farger, og fant Blåknapp. Men jeg leser jo at her er det lett å ta feil. Så nå må jeg endre overskriften på blogginnlegget, og til sommeren sjekke bladene jf det jeg leser her: http://www.biologforeningen.org/enbiolog/topic.asp?TOPIC_ID=34298

   Slett
  2. Hei igjen! Når du finner en blåknapp, ser du lett at det er en annen blomst enn den røde knappen, og enda så glad jeg er i rødknappen som helt klart er vanligst på mine kanter, så holder jeg den blå for å være uslåelig, både som knopp og i full flor. Det er bare å glede seg til sommer og ny blomstersesong ;o)

   Slett