23. sep. 2019

Krim: Som fortjent (Finders Keepers) av Belinda Bauer - en middelmådig leseopplevelse


Det kommer over meg av og til at jeg bør lese mer krim. Det er årsaken til at jeg har lånt og lest Belinda Bauers roman Som fortjent (Finders Keepers) som ble utgitt i 2012 og på norsk i 2013. Årsaken til at jeg valgte en bok skrevet av Belinda Bauer, er at jeg leste to bøker av henne i 2013: Blaclands og Mørke dager. Bøker jeg likte. I tillegg har jeg fått med meg at det er utgitt en ny bok av forfatteren i 2019; Bristepunktet (Snap).

Selv om Som fortjent ikke er en fortsettelse av Blacklands og Mørke dager, er personer fra de to foregående bøkene med i Som fortjent, herunder Steven og familien fra Blacklands og politimannen Jonas Holly fra Mørke dager. Og handlingen foregår i Exmoor i England, samme sted som de to foregående.

«Ved høysommer faller en mørk skygge over Exmoor. Barn blir stjålet fra biler. Hver forsvinning markeres med en lapp - en brutal anklage. Det er ingen forklaringer, ingen løsepengekrav ... og lite håp.

Politimann Jonas Holly står overfor en reise inn i det skjeve sinnet til en kidnapper. Men han sliter fortsatt med ettervirkninger fra en personlig tragedie. Er virkelig Jonas riktig mann for denne oppgaven? Det er minst én person i Exmoor som mener at når det kommer til hvem som bør stå fremst i forsvarslinjen, er Jonas Holly den siste mannen å stole på.»

Første delen av boken omhandler forsvinningene. En etter en forsvinner barn og politiet står uten spor. Andre delen av boken blir vi presentert for gjerningspersonen og hva som ligger bak handlingene.

Jeg synes at det var en OK start på romanen. Men etterhvert som flere barn forsvinner, tilsier alvoret i situasjonen at jeg forventet et større trykk på politiets innsats. Forventer å få vite mer hvordan familien til barna opplever situasjonen. Det at dette ikke skjer, gjør at jeg blir likegyldig. Det er noe usannsynlig over det hele. Når vendingen skjer i andre del, tenker jeg at endelig skjer det noe mer. Etterhvert blir dette en del for meg som i store trekk er makaber. Enda mer usannsynlig. Denne delen blir mest skumlesning frem til slutten av boken. 

Romanen Som fortjent av Belinda Bauer, ble alt i alt en middelmådig leseopplevelse.  Det virker for meg som om boken for forfatteren har vært et halvhjertet prosjekt sammenlignet med Blacklands og Mørke dagerIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar