11. sep. 2022

Musée National Picasso-Paris – utrolig flott museum

 


Det ble bråbestemt at datteren min og jeg skulle reise til Paris i begynnelsen av august. Ikke den ideelle tiden å reise dit på. Vi var der i 6 dager, og de tre første dagene var det veldig varmt. Vi var i Paris i 2015. Litt kjente i byen var vi før vi reiste. Men denne gangen skulle vi guide oss selv. Derfor lånte jeg boken som Hege Duckert har skrevet. Mange gode tips å få. Og et av dem var Musée National Picasso-Paris.

 

Vi besøkte mange museer på turen. Men Picasso museet var det beste synes vi begge to.  Det lå i gåavstand fra hotellet vi bodd på ibis Paris Bastille Opera 11th. Det hjalp nok på at det ikke var så mange besøkende som f eks Musée d'Orsay der vi tidvis stod som sild i tønne for å se verkene som er utstilt der.

 

Jeg har alltid tenkt på Picasso som noe veldig sært. Derfor ble jeg veldig overrasket over hvor godt jeg likte det jeg så. Da vi var der var denne utstillingen MAYA RUIZ-PICASSO, DAUGHTER OF PABLO.

 

I etasje etter etasje fikk vi sett kunstverk, bilder og filmer om hans liv. Og kunne lese om hans liv og kunst.  Atmosfæren var veldig behagelig. Derfor har jeg lånt og lest bøkene jeg har skrevet om Picasso  i tidligere innlegg. Og jeg har kjøpt en biografi om Picasso som jeg gleder meg til å lese.

 

Dessverre tok jeg med feil objektiv til kameraet mitt. Derfor ble det at jeg måtte bruke mobil. Men det viktigste er opplevelsen. Skal jeg til Paris igjen, skal jeg garantert besøke Picasso- museet igjen. 


Noen bilder fra museet.



















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar