26. nov. 2014

Bokbloggerprisen 2014 - jeg må lese så det freser fremover!

Anita har i innlegget De beste norske så langt. Tips og utfordringer! utfordret meg opp mot bokbloggprisen 2014. 

Jeg har så langt i 2014 lest ni bøker av norske forfattere utgitt i 2014, og har listet bøkene opp slik jeg pr.nå ville rangert dem med en link til innlegget jeg har skrevet.
Nr. 3 og 4 i lista over romaner var ikke i min «gate». Nr. 3 til nr. 5 i lista åpen klasse kunne like gjerne vært nr. 3 alle sammen; her er det veldig vanskelig å skille, de er gode – på hver sin måte. Over listene er et bilde som viser bokomslagene.


Romaner


Åpen klasse

Da var det fortsettelsen. Det er ikke lenge til vi skal nominere – ryktet sier i begynnelsen av januar 2015. Jeg kommer til å lese flere norske bøker utgitt i 2014. Antall dette året som jeg rekker å lese er jeg usikker på. Men selv om jeg har fått lest få bøker i november, er jeg er optimistisk hva angår desember– det blir mange fridager i tilknytning til julen - her er bokomslagene:


Følgende bøker tror jeg bestemt at jeg rekker å lese dette året – det er bøker med et lite sideantall som jeg pr. nå har tilgang til:
Marit Kaldhol: det skulle vere sol, og vi skulle reise til Lódz
Agnes Ravatn: Operasjon sjølvdisiplin

Rune Christiansen: Ensomheten i Lydia Ernemans liv

Vinternoveller av Invild H. Rishøi er jeg mer usikker på om jeg rekker dette året. Tomas Espedal, Mitt privatliv, får jeg til jul – det har jeg forsikret meg! Det samme gjelder fotoboken til Baard Næss og Tom Schandy: Fotoinspirasjon – bli en bedre fotograf.  Den siste boken kan kjøpes gjennom Natur & Foto. Det er en bok man neppe leser fra side til side. Men jeg vil reklamere for den her.

Så kommer bøker som jeg er mer i tvil om jeg rekker å lese; jeg krysser fingrene for at jeg i det minste rekker å lese den første før nominasjonsfristen:

Edvard Hoems, Slåttekar i himmelen,– jeg leste den gode boka hans om moren og farens historie tidligere i år. Marthe Michelets bok, Den største forbrytelsen, er også et must. 

Frank Aarebrot: 200 år på 200 sider en kavalkade over Norges historie etter 1814,  er et mer langsiktig mål. Det samme gjelder  Herman Wedel Jarlsberg  aristokratiske opprøreren skrevet av Carl Emil Vogt. 

4 kommentarer:

  1. Spennenende å lese Tone. Her lå Tirpitz og Morfar, Hitler og jeg er også blant mine favoritter. Utrolig sterke bøker! De andre du har lest, har ikke jeg lest. Jeg har Marmor i hylla, og har tenkt å lese den, men ser at flere ikke er helt fornøyde med den boka. Så vi får se hvordan den faller ut. Vinternoveller og Operasjon sjøldisplin er korte bøker og tar ikke mye tid å lese, egentlig. Fine bøker det også. Christiansen håper jeg å få lest, har reservert den på bib. Kaldhol har jeg i lesebunken. MIchelet skal jeg lese, men vet ikke når jeg rekker det..

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg satser på å få lest noen til. Har akkurat lest ferdig Kalhol - vakkert skrevet, men en sår og trist historie.

      Slett
  2. Av disse har jeg bare lest Marmor og den ble jeg dessverre litt skuffet over:/ Men har boka: Morfar, Hitler og jeg stående på vent i en av ventebunkene jeg har. Er ikke med i bokbloggerprisen i år heller for er ikke i form til det, men lykke til alle dere som bidrar. Håper dere gjør et godt valg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var det. Jeg nominerte til å begynne med, men falt av på slutten. Håper jeg holdet ut hele løpet neste år - får sette av tid til å lese bøkene som står igjen på slutten.

      Slett