7. feb. 2016

Oppsummering januar 2016


Det er som alltid et ønske å lese flere bøker enn de jeg rekker å lese. Nå er det nytt år og nye utgivelser i tillegg til alle bøker fra 2015 og tidligere år som jeg ønsker å lese. Når jeg ser på bokhyllene over egne bøker, vokser antallet uleste bøker. Jeg kommer aldri til å si at jeg ikke har noe å lese.

Jeg har meldt meg på to leseopplegg dette året, Bokhyllelesning 2016, der jeg har lest boken til Strindberg, og Biografisirkelen, jeg leser nå en biografi om Thor Hushovd. Begynte på en biografi om Petter Solberg, men avbrøt fordi jeg syntes at kvaliteten var «så der...» Biografien om Thor Hushovd synes jeg er bra, og er kommet halvveis.

Planene for februar er å få lest bøker fra egen bokhylle, herunder en del som ble utgitt i 2015. Her lånt to og reservert tre bibliotekbøker. Jeg har endelig fått kjøpt en bok av Dostojevskij, Brødrene Karamasov, men boken på nesten tusen sider vil ta sin tid å lese. At det ble nettopp denne av forfatteren er fordi så mange forfattere har nevnt Brødrene Karamasov i sine bøker. Jeg har kortlista til Bokbloggerprisen 2015 i tankene når bøker velges, frem til nå har jeg lest to av syv bøker. Om jeg leser alle på lista avhenger bl a av om bokens innhold er interessant for meg å lese.

Bøker jeg leste i januar og link til innleggene:









11 kommentarer:

  1. Tror mange har fulle bokhyller, så det å forsyne seg derfra før en kjøper mer er en god ting. Av dine bøker i januar har jeg lest 3 stykker, og Vatne sin er nok den jeg holder høyest, selv om jeg likte Bienes historie godt også. Lykke til med lesingen i måneden vi er inne i :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. Leser de siste sidene i biografien. Selv om jeg liker boken er det alltid godt å bli ferdig når bøker er mange sider. Jeg leser ikke så fort og en bok, selv med alle bildene, på 500 sider, det tar en del timer for meg å lese.

      Slett
  2. Det er ikke mangel på lesestoff her heller, det kan trygt sies:) Det er et luksusproblem:) Så det har ikke noe å si for meg om jeg blir snødd inne:)
    Jeg leste like mange bøker som deg i januar og ikke lest noen av de du har lest. Og den jeg likte best i januar var Stoner av John Williams til tross for at jeg ikke ble like begistret som mange andre:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg får kommer meg over til bloggen din å lese dine innlegg. Stoner har jeg ikke lest, bare lest masse om den.

      Slett
    2. Du er alltid velkommen:)

      Slett
  3. Ser ut som en fin lesemåned. Av disse har jeg lest fuglefryd, som steinen skinner og bienes historie

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg mater fugler så det ljomer etter. Men det har vært mildt de siste ukene, og da er det mindre som kommer til foringsplassen.

      Slett
  4. Av de du nevner har jeg nok mest lyst til å lese Knausgård. Jeg har et komplisert forhold til Karl-Ove, er fremdeles usikker på om jeg liker det han skriver når han ikke skriver om seg selv, synes han blir for pompøs i fiksjonen og komplisert i prosaen, men kanskje er det bare fordommer. Vi får se.

    Mest imponert over hvor effektiv alle er på bloggfronten. Selv må jeg snart slutte å kalle meg bokblogger - og holde meg til - leser.

    SvarSlett
    Svar
    1. , forresten, var ikke Hushovd uansett førstevalget?

      Slett
    2. For å si det slik; noen ganger tenker jeg at jeg er litt crazy som leser mange bøker. Men så tenker jeg på alle rare hobbyer folk har, og da... Vel, det er ikke alt Knausgård skriver som jeg klarer å fordøye. Men det var i en eller annen bok, var det Min kamp 6, han skriver hvordan han har trent seg opp til å lese litteratur som, ja hva skal jeg si, er litt mer komplisert. Og når han skriver for meg komplisert, da tenker jeg at en dag løsner det med tekstene som jeg ikke helt henger med pr nå. Hjernen er rar, idag på jobben leste jeg noen avsnitt i en tekst flere ganger. Syntes det var veldig krøkkete skrevet. Tok det frem igjen og leste setning for setning, saaakte, slik Knausgård skrev at han gjorde, og da løsnet det. Knausgård-metoden virket.:)

      Slett
    3. Hushovd var førstevalget ja, fant den på Moss bibliotek.

      Slett