3. aug. 2016

Bøker lest og skrevet om i juli 2016


Jeg/vi hadde flere reiseplaner denne sommeren. Men slik gikk det ikke pga at det har vært en del frem og tilbake hvor den yngre garde skulle studere. Når er det meste på plass inkl. et krypinn i Oslo til ublu pris. 

Jeg har ikke noe imot at folk tjener penger på å investere i eiendom, men det er «texas»-tilstander i enkelt områder. Jeg ble kjent med et nytt uttrykk da jeg leste boken om USAs presidenter: det var en president som snakket ut av begge munnviker. Det er også hva norske politikere gjør, og det gjelder bl a når de snakker om boligpolitikk og når de snakker om utdanning. Uansett; en får gjøre det beste ut av det, og til høsten skal jeg på en tur til Irland som jeg gleder meg til. Og sommer er det selv om sommerværet ikke har vært av det beste:



Privat foto


Målet denne måneden er som alltid at de bøkene jeg leser skal være så mange egne bøker som mulig. Jeg er ganske fornøyd: denne måneden er over 50 % av bøkene jeg har lest fra egen bokhylle. Mest fornøyd er jeg endelig å få lest boken om USA’s presidenter.

Nå leser jeg selvbiografien Skyggevandring av Doris Lessing. Ved å lese denne får jeg et innblikk i hvordan det var i London etter at 2. verdenskrig var slutt. Hun reiste til London i 1948, og selv om det var fred får hun godt frem hvilke ødeleggelser som krigen hadde påført vanlige mennesker, ikke minst elendige boforhold. 2. verdenskrig er det skrevet mange bøker om – men gjenreisningen av London har jeg lest lite om.

Link til innlegg jeg skrev om bøkene jeg leste i juli











6 kommentarer:

  1. Du har lest mye og variert i juli. Jeg har faktisk ikke lest noen av disse bøkene, mua deler av Prosessen. Ha en fin august.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk det samme til deg. Noen ganger kjenner jeg på at jeg ønsker å lese flere nyutgivelser. Men jeg har et "etterslep" fra de årene jeg leste lite bøker, tida strakk ikke til.

      Slett
  2. Skal si du har mye spennende i hyllene dine. Takker for tips om Doris Lessing, den boken kommer jeg til å skaffe meg. Ryddet ut av hyllene mine i går, og sto med "Mine gleders by" klar til å legge i kasse, men den fikk komme tilbake i hyllen, noen bøker om London må man jo ha :) Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Jeg kan si det så sterkt at jeg elsker London, og alt som kan beskriver den byen i nåtid eller fortid er bare "digg" for meg.

      Slett
  3. Jammen har du hatt en lesevariert og produktiv sommer. Noterer meg både Paasche og den om pollederne. Kvamboka er et fint alternativ til isøderunden i biosirkelen, og Paasche til august. Har allerede bestemt meg for stand-up, men man vet jo aldri. Prosessen er den eneste av disse jeg har lest, og må si den passer utmerket inn blant pompøse polfarerer og shady presidenter.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er faktisk overrasket over at det ble så mange bøker i juli. Men det har ikke vært noen "mursteiner", og det er vel en del av forklaringen. Isøderunden blir Shackleton tror jeg. Eller Nansen.

      Slett