8. nov. 2014

Loven i en Lincoln (The Lincoln Lawyer) av Micheal Connelly - god krimroman med en forsvarsadvokat i hovedrollen


«Du er en slesk forsvarsadvokat med to ekskoner og en datter på åtte. Og likevel er vi glade i deg alle tre.»

Det er den ene ekskonen, Maggie McFierce, som sier dette til forsvarsadvokaten Michael Haller som er hovedpersonen i krimromanen Loven i en Lincoln skrevet av den amerikanske forfatteren Micheal Connelly.

Romanen ble jeg klar over stod i bokhylla da han som har kjøpt den, fortalte om filmen som er basert på romanen og som nettopp har gått på NRK: The Lincoln Lawyer. Filmen er tilgjengelig til 18. november 2014, og filmen skal jeg se. For romanen var god og fikk gode kritikker da den ble utgitt.  

Loven i en Lincoln ble utgitt i 2005 og på norsk i 2009 av Gyldendal forlag. 434 sider. 


«Michael Connelly (f. 1956) var tidligere en kjent og prisbelønnet kriminalreporter i Los Angeles Times. Han debuterte i 1992 som krimforfatter med The Black Echo som ble tildelt den prestisjetunge Edgar-prisen for beste krimdebut. Connellys krimromaner ligger på toppen av bestselgerlistene i bl.a. USA, England og Sverige, og han er samtidig en kritikerfavoritt. Bladet GQ utropte Michael Connelly til «Verdens beste krimforfatter» i novemberutgaven 2003.»


 Forlagets beskrivelse av romanen: 

«Michael Haller driver advokatpraksisen fra bilen sin, en romslig Lincoln. Han har tre stykker, og egen privatsjåfør. To ganger fraskilte Haller er stadig på jakt etter innbringende jobber.

Saken han drømmer om, kommer: Haller får i oppdrag å forsvare en rik, ung mann. Han er anklaget for voldtekt og mordforsøk. Haller skal bare bevise at klienten er uskyldig. Men han oppdager snart at rettferdigheten har sin pris …»

Han som har kjøpt romanen sa at både romanen og filmen var god. Derfor gikk den foran alle bøker jeg har i ventebunken og de som er påbegynt, men ikke ferdiglest. Det var lite spenning i romanen i begynnelsen; men jeg fikk beskjed at spenningen kommer etterhvert. Det gjorde den. Men romanen er ingen neglebitende thriller. 

Mye av handlingen skjer i rettsalen i Los Angeles og rundt de gjøremål advokaten har. Det synes jeg er helt greit. Jeg har deltatt og vært tilhører i rettsaker. Selv om det var sivile saker og ikke straffesaker som boken omhandler, er det interessant å følge «spillet». Dessuten liker jeg ikke krim med makabert innhold. Romanen var godt skrevet og med et innhold som er troverdig. Jeg leser gjerne flere bøker skrevet av Micheal Connelly. Og det er mange å velge i.

Los Angeles har jeg vært en gang: sommeren 2013. Det fineste området i tillegg til Venice Beach, var Downtown Los Angeles. Her er noen bilder – det første er av Los Angeles County Superior Court: «It is the largest single unified trial court in the United States.”
4 kommentarer:

 1. (Så fine bilder!)
  Ville bare si at jeg er stor fan av Michael Connelly. Lincoln Lawyer'n var den første jeg leste og det var nok til at jeg begynte å lese serien kronologisk. Det går ikke spesielt fort, men jeg koser meg når det står på.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det; byen var fin den synes jeg. Det ble for kort tid, men håper å komme tilbake en annen gang. Så artig at det er flere som liker hans bøker. Har nemlig lest lite om dem. Kanskje ikke rart med denne boka; en del år siden 2009 selv om det føles som om det var i går.

   Slett
 2. Hei, vet du hvor man kan få tak i filmen "Lincoln Lawyer"? Har lest bortimot alle bøkene av Michael Connelly og bare "må" se filmen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, jeg har bare sett den på NRK.no. Kanskje på Cdon,com - der har jeg kjøpt den del filmer som jeg ikke har funnet andre steder. Eller Platecompagniet.

   Slett